Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

A karbon kora: Panigale V4 Superleggera

Ha valaki vágja az olaszt annak nem nagy megfejtés, hogy a Superleggara a könnyített verziót takarja, amiben már elég nagy rutinnal rendelkezik a Ducati

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Sőt, mondhatni hagyományt csinálnak a Ducati az aktuális csúcsmodell agyonkönnyítésével, ahogyan azt tették az 1199 és 1299 V2-es modelljeikkel is.

A recept itt is hasonló, amit csak lehet karbonra cseréltek, beleértve a zsír új segédvázra szerelt faridomot is, amelyen elég feltűnő módon nincs helye utasülésnek. Szénszálasak a BST Rapid Tek felnik is, de nem most először találkozunk velük, hiszen az 1299 Superleggera is ilyeneken gurul. A váz megmaradt alumíniumnak, de ez még nem zárja ki, hogy így is könnyebb, mint a széria verzió. A lengőkar viszont hiába matt fekete, attól még lehet karbonból, elvégre az 1299 különleges kiadása is ezt használta. 

A kipufogó is egy némileg átdolgozott titánium rendszer, amely erősen hajaz a Ducati Panigale V4 25° Anniversario 916 kéményéhez. A kuplung viszont valószínűleg csendesebb lesz, csörögni legalábbis nem fog, mivel nem száraz, hanem olajfürdős lesz. A futómű ugyanaz a kézzel állítható Öhlins NPX 25-30 villa és TTX36 rugóstag lesz mint a Panigale V4 R-ben, ami nagyjából 600 grammal könnyebb a V4S elektromos rendszeréhez képest. 

Összességében vagy 10 kilóval lesz könnyebb a Superleggera a V4R-hez képest, szóval a futóművet biztosan átszelepelik és feszesebbre veszik. Árról illetve megjelenési dátumról még nem tudunk, viszont reménykedni lehet, hogy még az idei, Október 23-án megrendezésre kerülő bulin a többi új modellel együtt a Superleggerát is bemutatják a nagyvilágnak.

Forrás: MCN , Rideapart

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending