Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Karasna túra Ausztriába

Kirándulnál végre egy rendeset? Háromnapos túra a Fertő-tó környékén 30.000 forintért, amelyben a szállás, a reggeli, a vacsora, a biztosítás és a túravezetés is benne van

Közzétéve

ekkor

karasna tura ausztria
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Szöveg: Karasna

Idei első, több napos túránk a Fertő-tóhoz vezet, számos látnivaló érintésével, gyönyörű magyar és osztrák vidékeken.

1. nap:
indulás a Karasna Motorosbolt elől 9:00-kor, főútvonalakon haladva Fertődre. Az ebéd Győr mellett lesz, majd érkezés a szállásra, a Patonai Panzióban.
Délutáni motoros túra csodálatos naplementével, élménygazdag kirándulás a Halbturn Kastély megtekintésével, Fertő tavi napnyugtával.

Fertőd – Pamhagen-Wallern-Andau-Halbturn-Frauenkirchen-Podersdorf-Illmitz- Pamhagen-Fertőd

A magyar határt átlépve hamarosan az Ausztriai borvidéken találjuk magunkat. Rengeteg szőlő, borospince és vendéglő csábítja a látogatót. Halbturn elérésével Burgenland legjelentősebb Barokk épületét csodálhatjuk meg a hatalma kertjével, melyet csodálatosan megőriztek az utókor számára. Visszatérve szálláshelyünkön fogyasztjuk el finom vacsoránkat.

A túra május 31. és június 2. között lesz, az út hossza kb. 750km

2. nap: mesél a Bécsi erdő
Fertőd – Baden (Bécsi-erdő) – Heiligenkreuz in Wienerwald (Apátság) – Wolfsgraben (Bécsi-erdő vége) – Vösendorf – Mannersdorf am Leithagebirge – Donne

Wienerwald, mint azt a nevében az erdő is mutatja, Bécs zöld tüdeje, és szabadidőparkja is egyben. A Patonai Panziót elhagyva az irányt Sopron felé vesszük. A fertőpart csodálatos látványa már az indulás pillanatában elkápráztat. Alig 30 km motorozást követően Sopronnál átlépjük a határt, és irány Báden az első látnivalónk helyszíne.

A vár megtekintése után gyönyörű úton haladunk Heiligenkreuz felé. Az út mentén megcsodálhatjuk (motoros társunk szerint) Ausztria egyik legszebb házát. Rövid megállót követően már csak pár kilométer Heiligenkreuz. Ami a legutóbbi ismert történelmét illeti, itt misézett VI. Benedek Pápa. Gyönyörű környezetben találjuk a templom együttest. Érdemes megállni egyedülálló szépségében gyönyörködni itt a Bécsi erdő mélyén.

Utunk folytatásaként természetesen a szerpentin se maradhat el, bár az utunk végén egy ennél sokkal szebb, hosszabb szerpentinben lesz még részünk. Kis ízelítő a „Bécsi erdő” szépségéből, úton Bécs felé.

Irány a Fertő tó partján a magyar határ. (Hatalmas szerpentinnel útközben). Most nem szokványos helyen lépjük át az országhatárt, hanem ott ahol annak idején a Páneurópai Piknik volt (az NDK-s határáttörés). Megtekinthetjük az emlékhelyet és irány a Patonai Panzió ahol már finom vacsorával várnak.

3. nap: Fertő tavi kör

Reggeli után nyeregbe pattanunk és körbemotorozzuk a tavat, utána indulás haza. Ebédrevalót csomagban kapunk szállásadónktól. Érkezés kb. 16 óra körül.

– jelentkezés és érdeklődés a tura@karasna.hu e-mail címen

Új márka a Karasnában: Garmin motoros navigációk

Ha sokat vezetsz ismeretlen utakon a városban vagy városon kívül, ha szeretsz túrázni és felfedezni új vidékeket, akkor hasznos útitársad lehet a Garmin motoros navigációk valamelyike. Hogy miről motoros? Vízálló, minden körülmények között jól látható, egyszerűen felszerelhető a motorra, és természetesen motoros kesztyűben is könnyedén kezelhető. A Garmin termékeit mostantól a Karasna Motorosboltban is megvásárolhatod! A motoros navigációk összehasonlításához kattints IDE!

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

ohropax

INSTAGRAM

Trending