Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kalandmotor Honda módra: VFR800X

Elkalandozott a Honda a kategóriák között: eredménye a legújabb VFR

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A VFR fogalom, semmi kétség. De lehet, hogy ezentúl mást is jelent majd, egy másik kategóriát: a Honda kalandmotorként is el tudná képzelni népszerű túragépét, és a tervek a jövő héten könnyen valóra válhatnak.

Közeleg a milánói EICMA kiállítás, ami különös fontossággal bír a Honda számára, mivel Kölnben még semmit sem tettek le az asztalra, vagyis egy új modellt sem toltak a közönség elé. Így hát a szárnyasok számára Olaszországra maradt az érdeklődők vakítása, amit az utóbbi napokban el is kezdtek, például a CBR250R-rel.

Úgy látszik, Milánóig minden napra tartogat egy mesét nekünk a Honda, most a VFR800X-en a sor, amelyről azonban korántsem tudunk annyit, mint az említett sport(os)motorról. Az alább látható skiccen azonban jól látszik, hogy egy Triumph Tiger-szerű “kalandmotorral” készül a Honda: hogy ez mit is jelent a legnagyobb japán gyár elképzelései szerint, arra mi is kíváncsiak vagyunk, de minden bizonnyal nem egy túraendúró képességű vasról van szó. Erre az erősen utcai jellegű alkatrészek engednek következtetni, mint az alufelnik, a nagy fékek, a széles, utcai gumik és a – híresztelések szerint – 17 collos felnik. A névválasztás valószínűsíti, hogy az újdonság szívét-lelkét a VFR800-as V4-es erőforrása adja majd, ami mindenképp különlegesség lesz a “kalandorok” között. Kinézetét tekintve pedig minden bizonnyal az új 1200-es “Vifferre” hajaz majd az X, bár ebből a gyönyörű látványtervből pont annyit mondhatunk biztosra a jövő heti EICMA-standra, mint amennyit nem… Annyi bizonyos, hogy a Honda szerint több kategória tökéletes ötvözete lesz a VFR800X, nevezetesen a naked és a kalandmotorok tulajdonságainak ideális elegyét képzelik el új reménységük képében. Az alacsony súlypontnak köszönhetően könnyű irányíthatóságról és példás kényelemről is regélnek a szárnyas márka háza táján.


Nem biztos, hogy így fog festeni, de V4-es kalandmotorral készül a Honda

Comments

comments

Trending