Csatlakozz hozzánk

Hírek

Juhász Dávid újra dobogón

Dávid új pályacsúcsa Rijekában

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Juhász Dávid legutóbbi rijekai szereplésekor –augusztus 8-9. – új pályacsúcsot állított be az időmérő edzésen, ám a versenyen a váltó meghibásodása hátráltatta fiatal versenyzőnket. A 2. rajtkockából indulva végül a 4. helyen végzett, lemaradva a dobogóról.

Az augusztus 22-23-i versenyhétvégének ismét a rijekai versenypálya adott otthont. Az új K9-es Suzuki GSX-R 1000 hibátlan  kezelhetőségével és erejével nagyban hozzájárult a hétvégi eredményhez.

E mellett meglehetősen izzasztó körülmények vártak a Team Suzuki csapatra. 40 C fok körüli hőmérséklet és helyenként viharos erejű széllökések nehezítették a versenyzők dolgát. A versenyt most kicsit rosszabb pozícióból a 3. helyről kezdhette Dávid. Az első kanyarban meglehetősen kiszorított helyzetbe került az erős nemzetközi mezőnyben, így ötödikként sikerült fordulnia. A felzárkózást azonnal megkezdte és néhány kör után ismét a harmadik helyen küzdhetett a dobogóért. A rijekai versenypálya aszfaltját ismerve nem volt meglepetés, hogy az erőltetett tempó következményeként a gumik hamar elfogytak, így Dávid visszaesett az 5. helyre. A verseny hajrájában aztán Dávid nem szégyenlősködött és az utolsó körben a legutóbbi bukása helyszínén előzte meg az előtte haladót. A sikert végül az utolsó, célra fordító kanyar hozta, amit Dávidnak sikerült jó pozícióból megkezdenie és a kigyorsításon szerzett minimális előnnyel 0, 002 másodperccel szerezte meg a dobogó 3. helyét. Az utolsó körben véghezvitt 2 előzés nem kis felkészültségről és koncentrációról árulkodik, amiért külön dicséret illeti a Team Suzuki versenyzőjét.

A verseny győztese Jerman (SLO), a második helyezett pedig Pellizzon (ITA) lett, így Dávidnak, mint egyedüli magyar indulónak és dobogósnak is külön gratulálunk a kiváló eredményhez! A bajnokság utolsó futamára szeptember 5-6-án a Hungaroringen kerül sor, reméljük, addig a technika ördöge tovább alszik és Juhász Dávid magyar nézők előtt is bizonyíthat!

Támogatóink: Bódis kipufogók, Danger Bike, Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing Motoros Akadémia, Motul, MT Airbrush, Pirelli, Shoei, Suzuki gyári tartozékok

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending