Csatlakozz hozzánk

Hírek

Juhász Dávid újra dobogón

Dávid új pályacsúcsa Rijekában

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Juhász Dávid legutóbbi rijekai szereplésekor –augusztus 8-9. – új pályacsúcsot állított be az időmérő edzésen, ám a versenyen a váltó meghibásodása hátráltatta fiatal versenyzőnket. A 2. rajtkockából indulva végül a 4. helyen végzett, lemaradva a dobogóról.

Az augusztus 22-23-i versenyhétvégének ismét a rijekai versenypálya adott otthont. Az új K9-es Suzuki GSX-R 1000 hibátlan  kezelhetőségével és erejével nagyban hozzájárult a hétvégi eredményhez.

E mellett meglehetősen izzasztó körülmények vártak a Team Suzuki csapatra. 40 C fok körüli hőmérséklet és helyenként viharos erejű széllökések nehezítették a versenyzők dolgát. A versenyt most kicsit rosszabb pozícióból a 3. helyről kezdhette Dávid. Az első kanyarban meglehetősen kiszorított helyzetbe került az erős nemzetközi mezőnyben, így ötödikként sikerült fordulnia. A felzárkózást azonnal megkezdte és néhány kör után ismét a harmadik helyen küzdhetett a dobogóért. A rijekai versenypálya aszfaltját ismerve nem volt meglepetés, hogy az erőltetett tempó következményeként a gumik hamar elfogytak, így Dávid visszaesett az 5. helyre. A verseny hajrájában aztán Dávid nem szégyenlősködött és az utolsó körben a legutóbbi bukása helyszínén előzte meg az előtte haladót. A sikert végül az utolsó, célra fordító kanyar hozta, amit Dávidnak sikerült jó pozícióból megkezdenie és a kigyorsításon szerzett minimális előnnyel 0, 002 másodperccel szerezte meg a dobogó 3. helyét. Az utolsó körben véghezvitt 2 előzés nem kis felkészültségről és koncentrációról árulkodik, amiért külön dicséret illeti a Team Suzuki versenyzőjét.

A verseny győztese Jerman (SLO), a második helyezett pedig Pellizzon (ITA) lett, így Dávidnak, mint egyedüli magyar indulónak és dobogósnak is külön gratulálunk a kiváló eredményhez! A bajnokság utolsó futamára szeptember 5-6-án a Hungaroringen kerül sor, reméljük, addig a technika ördöge tovább alszik és Juhász Dávid magyar nézők előtt is bizonyíthat!

Támogatóink: Bódis kipufogók, Danger Bike, Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing Motoros Akadémia, Motul, MT Airbrush, Pirelli, Shoei, Suzuki gyári tartozékok

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending