Csatlakozz hozzánk

Hírek

Juhász Dávid ismét dobogós

Alpok-Adria, Pannónia-Ring, SST1000: 9 ország, 32 versenyző, 2. hely

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: K2 Racing Team

A mindössze 18 éves magyar versenyző a Pannónia-Ringen ismét remekelt a hétvégi Alpok-Adria verseny stock 1000-es kategóriájában.

Dávid a csütörtöki és a pénteki edzésen beállítási problémákkal küzdött CBR Hondájával, de az időmérőre meg tudták oldani a gondokat. A szombati első kvalifikáción Juhász a 32 profi pilóta között az első sorba verekedte magát, a 4. helyre. A második kvalifikáción nem tudott javítani az idején gumiproblémák miatt, de a pozícióját megtartotta.

Így Dávid a vasárnapi 14 körös versenyt az első sorból kezdhette meg. A rajtja jól sikerült és a harmadik helyen fordult el a cél végén. A második helyért küzdött a hatodik körben, mikor az előtte haladó Michael Filla kiállni kényszerült fékproblémák miatt, ezáltal nem kellett tovább küzdeni a cseh pilótával: másodikként motorozott. Mivel Filla egy kicsit feltartotta Dávidot, az élen álló Martin Choy annyi előnyt szerzett, amivel kényelmesen meg tudta tartani első helyét a kockás zászlóig. A magyar tehetség kiváló motorozással megőrizte a második helyet, 20 pontot zsebelve ezzel a bajnokságban. Újabb dobogós eredményével összetettben is a második helyen áll a K2 Racing Team pilótája.


Az első sorból indult és a dobogón végzett az erős nemzetközi mezőnyben

“Nagyon örülök ennek a második helynek ennyi technikai probléma után. Ebben az évben a többi pilótához képest sokkal kevesebbet ültem motoron pénz hiánya végett, de mindent beleadtam és fel tudtam venni a tempót a többiekkel. A következő versenyem június 19-én lesz, ugyanezen a pályán azzal a különbséggel, hogy a magyar bajnokság futamát rendezik, ahol jelen pillanatban az élen állok. Bízom benne, hogy a szponzoráció hiánya nem fog közbeszólni a következő versenyig és hasonló eredményeket tudok elérni. Köszönöm szépen csapatomnak, szponzoraimnak és szurkolóimnak a segítséget, mert nélkülük nem sikerült volna!” – nyilatkozta Juhász Dávid.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending