Csatlakozz hozzánk

Hírek

Juhász Dávid hatodik lett a GSXR Európa kupa futamán, Misanoban

Juhász Dávid nagyszerű versenyzéssel, a tizenötödik pozícióból indulva, hatodik helyen hozta be Suzukiját a GSX-R Európa Kupa San marinoi futamán.
 
 

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

 

68.000 néző látogatott ki a misanoi pályára, ennyien szurkoltak élőben Európa kiemelten tehetséges motorosainak, akik 750cm3 Suzukijuk nyergében mérkőztek meg egymással a Superbike Világbajnokság két versenyfutama között.
Az ígéretes tehetségek sorában ott van egyetlen magyarként Juhász Dávid is, ő az összesített ponttáblázat hetedik helyéről várta a mostani versenyt.

Az edzések is jól indultak számára, de szembesülnie kellett a ténnyel, annyira kiélezett a küzdelem, hogy a megfelelő beállítások és a folyamatosan gyorsuló tempója is csak a rajtrács negyedik sorához volt elegendő. Szerencsére Dávidban megvan a kellő elszántság és a tehetség ahhoz, hogy innen is az élmezőnybe verekedje fel magát.

A rajtnál egy pillanatra beragadt, de utána begyújtotta rakétáit, és az első körben öt versenyzőt utasított maga mögé. Néhány kanyarral később már kilencedik volt, majd utána több körön keresztül követte az előtte menőket, felvéve azok rettenetes tempóját. A német színekben induló venezuelai Pietrivel állt ezután párba, vele meccselt egészen a futam végéig. Elöl a második helyről bukott a spanyol Ortega, majd szerencsétlen példáját követte vezető pozícióból az olasz Saltarelli is.
 


 

Ezzel Fabrizio Pirovano ölébe „hullott” a győzelem az utolsó előtti körben, így végül ő ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán. Második helyen a francia Jonchiere ért célba, átvéve ezzel a vezetést a bajnokságban. Harmadikként az osztrák Resch haladt át a célvonalon.
Juhász a hatodik pozícióért járó tíz ponttal az összetett ponttáblázaton is előrébb ugrott egy helyet, most négy futamot követően hatodik a rangsorban.
Júliusban és augusztusban nem rendeznek futamot a GSX-R Európa Kupa mezőnyének, szeptember elején Doningtonban folytatódik majd az izgalmas kupasorozat.

A Team Suzuki Magyarország ifjú tehetségét az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas, Gilles.Tooling és MOL
 

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending