Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Hírek

Juhász Dávid a 10. helyről rajtolhat

Nyolc év után visszatért a Superbike Világbajnokság Európa legnagyobb tradíciókkal rendelkező versenypályájára, a németországi Nürburgringre.
 
 
 
 
 

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

 

Németország nagy tradíciókkal rendelkező versenypályáján, a Nürburgringen folytatódnak e hétvégén a Superbike Világbajnokság és annak betétfutamaként a GSX-R Európa Kupa megmérettetései. Utóbbi sorozat állandó résztvevője hazánk képviseltében Juhász Dávid, a Team Suzuki 15 éves versenyzője, aki az összetett ponttáblázat 7. helyéről várja a vasárnapi futamot.

A júniusi időpont ellenére kifejezetten barátságtalan idő fogadta a mezőnyt, 10 fok körüli hőmérséklet, erős szél, és gyakori záporok nehezítették az első napot. A Suzukisok időmérő edzésére szerencsére száraz pályán került sor, így maximális tempót diktálhattak a versenyzők. Kiélezett küzdelemből a korábbi futamokon sem volt hiány, azonban most még szorosabb eredményeket hozott a kvalifikáció, folyamatosan nyolc-tíz motoros neve sorakozott a képernyőn, egy másodpercen belüli különbséggel.
A nürburgringi pályán többféle nyomvonal kialakítására van lehetőség, jelenleg a több mint 5.1 km hosszú körön folynak a csatározások. Dávid már ismerte a pálya nagy részét, ugyanis edzésképpen elindult a Német Superbike Bajnokság két héttel ezelőtti futamán, ezért pénteken egyből az első nyolcban tűnt fel neve a listán. Tanulva a számára új részt, folyamatosan javuló köridőket produkált, az edzés utolsó percében csúszott vissza a nyolcadik helyről a tizedikre. A mezőny elejének sem jelent természetesen újdonságot a pálya, azok kerültek többnyire az élre az első időmérőn, akik már több alkalommal körözhettek itt. Leggyorsabb volt a bajnokságot vezető spanyol Ortega, mögötte az osztrák Resch, a német Gieseler és a brit McWilliams végeztek.
 

 

A szombati időmérőkön a GSX-R Kupa mezőnyének jutott az égi áldás, az összes többi kategória szárazon teljesítette az edzést. Juhász Dávid egy ideig a leggyorsabb volt az intenzív esőben, nagyon biztos kézzel kezelte Suzukiját a szélsőséges körülmények között. Az edzés második felében enyhült, majd rövid időn belül teljesen véget is ért az esőzés. Ekkor már sokan tudtak gyorsulni, egyre többen merték fokozni a tempót.

Dávid is tovább javított köridején, de a végén nyolc versenyzőnek jobban jött ki a befejezés, ők elé tudtak kerülni úgy, hogy a negyediktől a tizedik pozícióig megint rettentően szoros időeredmények születtek. A szárazon futott időket persze senki nem tudta megközelíteni, így a pénteki eredmények alapján alakult ki a rajtsorrend. A harmadik soros startpozíció nagyon jónak ítélhető, ahonnan remélhetőleg további előrelépésre is adódhat lehetőség a vasárnapi futamon.
Amint arról mellékelt képünk is árulkodik, Dávid hatalmas elszántsággal készül a versenyre, szeretne ő is nagy eredményt elérni, mint tette azt Szabó II. László a ’60-as években, aki a világon elsőként ért körbe tíz percen belül a régi, hosszú nyomvonalon, az úgynevezett Nordschleife-n, így felkerült a legnagyobbak közé, a hírességek falára.

A Team Suzuki Magyarország ifjú tehetségét az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas, Gilles.Tooling és MOL

 

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés

Trending