Csatlakozz hozzánk

Hírek

Juhász Dávid a 10. helyről rajtolhat

Nyolc év után visszatért a Superbike Világbajnokság Európa legnagyobb tradíciókkal rendelkező versenypályájára, a németországi Nürburgringre.
 
 
 
 
 

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

 

Németország nagy tradíciókkal rendelkező versenypályáján, a Nürburgringen folytatódnak e hétvégén a Superbike Világbajnokság és annak betétfutamaként a GSX-R Európa Kupa megmérettetései. Utóbbi sorozat állandó résztvevője hazánk képviseltében Juhász Dávid, a Team Suzuki 15 éves versenyzője, aki az összetett ponttáblázat 7. helyéről várja a vasárnapi futamot.

A júniusi időpont ellenére kifejezetten barátságtalan idő fogadta a mezőnyt, 10 fok körüli hőmérséklet, erős szél, és gyakori záporok nehezítették az első napot. A Suzukisok időmérő edzésére szerencsére száraz pályán került sor, így maximális tempót diktálhattak a versenyzők. Kiélezett küzdelemből a korábbi futamokon sem volt hiány, azonban most még szorosabb eredményeket hozott a kvalifikáció, folyamatosan nyolc-tíz motoros neve sorakozott a képernyőn, egy másodpercen belüli különbséggel.
A nürburgringi pályán többféle nyomvonal kialakítására van lehetőség, jelenleg a több mint 5.1 km hosszú körön folynak a csatározások. Dávid már ismerte a pálya nagy részét, ugyanis edzésképpen elindult a Német Superbike Bajnokság két héttel ezelőtti futamán, ezért pénteken egyből az első nyolcban tűnt fel neve a listán. Tanulva a számára új részt, folyamatosan javuló köridőket produkált, az edzés utolsó percében csúszott vissza a nyolcadik helyről a tizedikre. A mezőny elejének sem jelent természetesen újdonságot a pálya, azok kerültek többnyire az élre az első időmérőn, akik már több alkalommal körözhettek itt. Leggyorsabb volt a bajnokságot vezető spanyol Ortega, mögötte az osztrák Resch, a német Gieseler és a brit McWilliams végeztek.
 

 

A szombati időmérőkön a GSX-R Kupa mezőnyének jutott az égi áldás, az összes többi kategória szárazon teljesítette az edzést. Juhász Dávid egy ideig a leggyorsabb volt az intenzív esőben, nagyon biztos kézzel kezelte Suzukiját a szélsőséges körülmények között. Az edzés második felében enyhült, majd rövid időn belül teljesen véget is ért az esőzés. Ekkor már sokan tudtak gyorsulni, egyre többen merték fokozni a tempót.

Dávid is tovább javított köridején, de a végén nyolc versenyzőnek jobban jött ki a befejezés, ők elé tudtak kerülni úgy, hogy a negyediktől a tizedik pozícióig megint rettentően szoros időeredmények születtek. A szárazon futott időket persze senki nem tudta megközelíteni, így a pénteki eredmények alapján alakult ki a rajtsorrend. A harmadik soros startpozíció nagyon jónak ítélhető, ahonnan remélhetőleg további előrelépésre is adódhat lehetőség a vasárnapi futamon.
Amint arról mellékelt képünk is árulkodik, Dávid hatalmas elszántsággal készül a versenyre, szeretne ő is nagy eredményt elérni, mint tette azt Szabó II. László a ’60-as években, aki a világon elsőként ért körbe tíz percen belül a régi, hosszú nyomvonalon, az úgynevezett Nordschleife-n, így felkerült a legnagyobbak közé, a hírességek falára.

A Team Suzuki Magyarország ifjú tehetségét az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas, Gilles.Tooling és MOL

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending