Csatlakozz hozzánk

Hírek

Juhász a hetedik helyért járó pontokkal gazdagodott

Juhász Dávid ismét megmutatta gyorsaságát Európa legügyesebb Suzukisai között, az előkelő hetedik helyen végzett a GSX-R Európa Kupa nürburgringi versenyén.
 
 
 
 

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
Változatosabb időjárását elképzelni sem lehetne motorverseny alkalmával, mint amivel e hétvégén „kedveskedtek” az égiek Németországban. A Superbike Világbajnokság futamai és annak különböző kategóriájú betétfutamai mind másfajta körülmények között zajlottak, öt percre sem lehetett előre tudni, vajon napsütésre, szélre, esőre netán egy kis jégesőre kell számítani.
 
A pénteki időmérő edzésen Juhász Dávid mindvégig nagyon gyors köridőket teljesített, ekkor száraz, ám de nagyon hideg időben folyt a versengés a rajtpozíciókért. Itt végül a tizedik legjobbként került fel az eredménylistára. Szombaton senkinek sem volt esélye jobb köridőre, mert heves eső áztatta a pályát. Dávidnak jó esőbeállítást talált csapata, és ő maga is tökéletesen megérezte a csúszós pálya határait. Többször tűnt fel neve első helyen az edzés során, amelyen a legvégén a kilencedik helyre került, ekkor ugyanis többeknek adódott egy gyors befejezésre lehetősége az időközben száradásnak indult aszfalton.
 

 

 

A GSX-R Európa Kupa futamát a Superbike-ok két versenye között rendezik meg általában, azonban most az időjárás és néhány bukás miatt a legnagyobbak második versenye után következhettek csak a Suzukisok. A rajtrácson várakozó mezőnyt még megáztatta egy kisebb eső, de a futam már teljesen száraz pályán zajlott. Itt a nehézséget a péntekinél jó néhány fokkal melegebb idő jelentette, így ugyanis nem lehettek teljesen mérvadóak az akkori szárazpályás beállítások. Ez Dávid számára is némi hátrányt jelentett, elöl a rugózás puhának bizonyult, kicsit orrtolóssá vált motorja. Ennek ellenére nem adta fel lélekben és mindvégig nagyon keményen hajtott. A rajtot jól kapta el, és több körön keresztül tartani tudta a tempót az előtte menő négy versenyzővel. Két német ifjonc vérszemet kapott a hazai pályán, de közülük csak Timo Gieseler (ő Rizmayer Gáborral is versenyez a Német Superbike bajnokságban) tudta befogni Dávidot, honfitársa, Kresse elesett a nagy felzárkózásban.

Juhásznak a végén tizenegyedikként lengették a kockás zászlót, ám a szabadkártyás németeket és a hatodik helyen befutó túlkoros brit sztárt, Jeremy McWilliamset nem számolva, Dávid hetedik lett a kupasorozat állandó értékelésébe tartozó versenyzők között.
Így három futamot követően az összetett ponttáblázat hetedik helyéről várja a két hét múlva esedékes misanoi folytatást.
 

A Team Suzuki Magyarország ifjú tehetségét az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas, Gilles.Tooling és MOL

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending