Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Hírek

Juhász a hetedik helyért járó pontokkal gazdagodott

Juhász Dávid ismét megmutatta gyorsaságát Európa legügyesebb Suzukisai között, az előkelő hetedik helyen végzett a GSX-R Európa Kupa nürburgringi versenyén.
 
 
 
 

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD
Változatosabb időjárását elképzelni sem lehetne motorverseny alkalmával, mint amivel e hétvégén „kedveskedtek” az égiek Németországban. A Superbike Világbajnokság futamai és annak különböző kategóriájú betétfutamai mind másfajta körülmények között zajlottak, öt percre sem lehetett előre tudni, vajon napsütésre, szélre, esőre netán egy kis jégesőre kell számítani.
 
A pénteki időmérő edzésen Juhász Dávid mindvégig nagyon gyors köridőket teljesített, ekkor száraz, ám de nagyon hideg időben folyt a versengés a rajtpozíciókért. Itt végül a tizedik legjobbként került fel az eredménylistára. Szombaton senkinek sem volt esélye jobb köridőre, mert heves eső áztatta a pályát. Dávidnak jó esőbeállítást talált csapata, és ő maga is tökéletesen megérezte a csúszós pálya határait. Többször tűnt fel neve első helyen az edzés során, amelyen a legvégén a kilencedik helyre került, ekkor ugyanis többeknek adódott egy gyors befejezésre lehetősége az időközben száradásnak indult aszfalton.
 

 

 

A GSX-R Európa Kupa futamát a Superbike-ok két versenye között rendezik meg általában, azonban most az időjárás és néhány bukás miatt a legnagyobbak második versenye után következhettek csak a Suzukisok. A rajtrácson várakozó mezőnyt még megáztatta egy kisebb eső, de a futam már teljesen száraz pályán zajlott. Itt a nehézséget a péntekinél jó néhány fokkal melegebb idő jelentette, így ugyanis nem lehettek teljesen mérvadóak az akkori szárazpályás beállítások. Ez Dávid számára is némi hátrányt jelentett, elöl a rugózás puhának bizonyult, kicsit orrtolóssá vált motorja. Ennek ellenére nem adta fel lélekben és mindvégig nagyon keményen hajtott. A rajtot jól kapta el, és több körön keresztül tartani tudta a tempót az előtte menő négy versenyzővel. Két német ifjonc vérszemet kapott a hazai pályán, de közülük csak Timo Gieseler (ő Rizmayer Gáborral is versenyez a Német Superbike bajnokságban) tudta befogni Dávidot, honfitársa, Kresse elesett a nagy felzárkózásban.

Juhásznak a végén tizenegyedikként lengették a kockás zászlót, ám a szabadkártyás németeket és a hatodik helyen befutó túlkoros brit sztárt, Jeremy McWilliamset nem számolva, Dávid hetedik lett a kupasorozat állandó értékelésébe tartozó versenyzők között.
Így három futamot követően az összetett ponttáblázat hetedik helyéről várja a két hét múlva esedékes misanoi folytatást.
 

A Team Suzuki Magyarország ifjú tehetségét az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas, Gilles.Tooling és MOL

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés

Trending