Csatlakozz hozzánk

Hírek

Jubileumi Ural modell

Forradalmi újítások helyett forradalmi hangulatot hordoz a Vörös Október

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Mostanában egyre gyakrabban lehet újra hallani az Ural márkanevet, úgy látszik az oroszok ismét lendületbe jöttek. A fejlesztések elhagyása hosszú távon jó befektetésnek tűnik, ennek köszönhetően kerültek újra divatba ezek a gépek. A gyárat kétség kívül a hajdani ellenség, az amerikaiak tartják fenn, a tengerentúlon a modellezők kicsinyített harci járművek helyett életnagyságú, működőképes, retró világháborús motorokat vásárolnak. Olyannyira népszerű odaát az oldalkocsis Ural, hogy az amerikai piac kiszolgálása hosszú évekig lekötötte a gyár teljes kapacitását.

Legújabb modelljük az 1917-es októberi orosz forradalomnak állít emléket, neve Red October. A névválasztás nyilván az imidzset erősíti, ami a marketingesek egyik legjobb fegyvere. A vörös motor egy sima Tourist modellen alapszik, az oldalkocsi kereke ennél nincs meghajtva, tehát nem komoly off-road felhasználásra készült. Nem is állna jól neki a sár, hiszen mindenhol lakkozott vörös és szinterezett, matt fekete részekkel találkozunk. Ezek ízléses kombinációja adja a feltűnő, csodás végeredményt. Krómbevonat egyedül a küllőket fedi. Az Ural Red October 13000$-ba kerül, az árban benne van egy sarlóval és kalapáccsal díszített elsősegélydoboz.

 

Rémlik valami?

Az 1917-es októberi orosz forradalom (más néven a Nagy Októberi Szocialista Forradalom), 1917 november 7-én zajlott (Julianus-naptár szerint október 25-én) Petrográdban, a mai Szentpétervárban. Ekkor vették át a szovjetek a hatalmat az akkori ideiglenes kormánytól. Lenint megválasztották a Népbiztosok Tanácsának elnökévé, államosították a földeket és az iskolákat, bevezették a nyolcórás munkaidőt, valamint ingyenessé tették az orvosi ellátást.

Comments

comments

Trending