Connect with us
Suzuki

Hírek

Jubileumi élménybombák: az új Benelli TNT-k

100 éves lesz jövőre az olasz gyártó – két évfordulós modellel ünnepelnek

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A cég évszázados fennállásának alkalmából két új robbanószert mutatott be Milánóban a Benelli: a TNT 899 Century Racer-t és a TNT 1130 Racer-t.

Bár az “új” száguldó dinamitok hatásfoka nem lesz egetverő, mivel csak módosítgattak az eredeti recepten. Centenárium ide vagy oda, a 2005 óta a QianJiang nevű kínai cég tulajdonban lévő márka erejéből jelenleg nem telik több puskaporra: 2011-ben be kell érnünk a jól bevált TNT-k továbbfejlesztett, jubileumi változataival.

Azért kaptak extrát bőven a vasak, pedig a Tornado Naked Tre modellek – külsőre és jellemre is – eléggé robbanékonyak voltak. A 899-es modell teljesen állítható, hazai gyártmányú első Marzocchi villát kapott, az olasz egzotikumokhoz méltó módon 50 millis belsőcső-átmérővel. A morcos masinán radiális Brembo féknyergek és 320 milliméteres Braking hullámos féktárcsák dolgoznak össze a megfelelő lassulásért. A motorvezérlő elektronikát is felfrissítették, valamint a Century Racer alcantara üléskárpitot kap és szériában jár hozzá a hátsó üléstakaró is. Az 1130-as nagytesó az említetteken kívül egy szintén teljesen állítható Sachs hátsó rugóstaggal lett gazdagabb. Mindkét modell a Benelli tradicionális “versenyzöld” színében pompázik, a citromsárga szelepfedelek pedig további “racing-szagot” árasztanak. Mivel jubileumi kivitelekről van szó, így a 100 éves múltra emlékeztető plakett sem maradhat le a gépekről. Már csak egy “bombasztikus” ár hiányzik a csomagból, amiben – a cég gazdasági helyzetét és az új alkatrészeket tekintve – nem igazán reménykedhetünk. A különleges TNT-k jövő márciustól terrorizálhatják az utcákat.


A milánói EICMA-n mutatta be az oroszlános márka a 2011-es TNT-ket

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending