Csatlakozz hozzánk

Hírek

Jönnek a motor márkák a Budapest Motor Fesztiválra!

Szinte minden jelentős márka megnézhető és kipróbálható lesz a kiállításon, annak ellenére, hogy a nagy motor importőr cégek egy része idén nem vesz részt a február 23–25. közötti szezonnyitó rendezvényen, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Magyar Gépjárműgyártók Egyesületének (MGE) motoros tagozata a közelmúltban olyan állásfoglalást tett közzé, amelyből kiderült: az általuk képviselt márkák importőrei idén nem állítanak ki a Budapest Motor Fesztiválon. Rafay János a Hungexpo B2C üzletág igazgatója, egyben a kiállítás igazgatója egy szakmai háttérbeszélgetésen újságíróknak elmondta: mivel a legnagyobb ilyen jellegű, hazai rendezésű seregszemléről van szó, a Hungexpo fontosnak tartotta, hogy az utolsó pillanatig tárgyaljon a legjelentősebb partnereivel.

Ennek eredményeképpen mára világossá vált, hogy az Aprilia, Harley-Davidson, Moto Guzzi, MV Augusta, Piaggio és Vespa szériamodelljei biztosan megjelennek a kiállításon, motorkereskedők közreműködésével, mintegy 900 négyzetméteren.

Rafay János szerint bizonyos szempontból érthető az importőrök állásfoglalása: a jelenlegi magyarországi piaci helyzet nem a legkedvezőbb. Miközben a motorozás egyre inkább a 40 éven felüliek időtöltése vagy közlekedési eszköze, a 90-es évek fellendüléséhez képest drasztikusan csökkennek a motor eladások. Ezzel együtt továbbra is nagy az érdeklődés a Budapest Motor Fesztivál iránt. Ezt jelzi, hogy a tavalyi kiállításon, amelyet a Budapest Boat Show-val egy időben rendeztek, több mint 30 ezer látogató vett részt. A számok arra engednek következtetni, hogy Magyarországon mégiscsak van érdeklődés a téma iránt, illetve van potenciális vásárlóerő a piacon. Ennek a vásárló tömegnek a megtartása és növelése érdekében a Hungexpo párbeszédet indít a szakma és a motoros média képviselőivel. A cél, hogy közösen találják meg azokat az eszközöket, amelyekkel ezek a tendenciák megállíthatók és visszafordíthatók. Ezért már az idei kiállításon is lesznek zárt szakmai kerekasztal-beszélgetések ebben a témában.

Természetesen az importőrökkel történő megállapodás is kiemelt fontosságú a Hungexpo számára, így a 2019-es rendezvény kapcsán az általuk felvetett problémákra egy átfogó megoldási csomaggal készülnek, mely alkalmas lehet arra, hogy mindkét oldalról elkezdődjön a közeledés a közös állásponthoz.

„A célunk továbbra is az, hogy fenntartva a folyamatos véleménycserét a szakma képviselőivel, az ország legnagyobb ilyen típusú rendezvényét kínáljuk évről-évre” – tette hozzá az igazgató.

A Budapest Motor Fesztiválra a piac további szereplői – a felszerelésekkel, ruházatokkal, kiegészítőkkel, alkatrészekkel foglalkozó cégek – már mind bejelentkeztek, sőt a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a színvonal növelésére is, hogy ellensúlyozzák az importőrök jelenlétének hiányát. 2018-ban újra számos programmal és kísérő eseménnyel várja a látogatókat a kiállítás, látványos bemutatók, és interaktív motoros érdekességek kerülnek megrendezésre a C pavilonban, ahol több kategóriában zajlanak motoros versenyek, de itt kerül sor a Stunt Riderek és a freestyle motocrossosok bemutatójára is.

A Veterán Motor Kiállításon 3000 négyzetméteren több mint 300 veterán modellt mutatnak be a gyűjtők. A kiállítás fókuszába az idén 50 éves Pannónia P20 kerül, az érdeklődő közönséget pedig szakmai előadások, és motorversenyzők beszélgetései is várják. Az Épített Motorok és Autók Találkozóján (EMAT) a hazai művészek mutatják be az általuk teljesen egyedire szabott motorkerékpárokat, tehát itt mutatkozik be a hazai motorépítés krémje is. Újra lehetőség nyílik továbbá különböző motorok tesztvezetésére és külön kiépített pályán quadozásra is.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending