Csatlakozz hozzánk

Hírek

Jonathan Rea embere leváltja Chrobákot

Supersport vb – meglepő lépés a magyar Schmidt Racingtől: a
csapat Terol mellé leigazolta a brit motorversenyzés egyik
legtehetségesebb fiatal ígéretét, Kyle Ryde-t, aki már a következő futamon indul Chrobák János motorjával

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Miután a legutóbbi, sepangi futamon pont nélkül zárt a Schmidt Racing a Supersport világbajnokság hatodik versenyhétvégéjén – ráadásul az európai viadalok sem úgy alakultak, ahogy azt várták –, döntő lépésre szánta el magát a csapat vezetése. A következő, Donington Park-i futamon már nem Chrobák János, hanem a brit Kyle Ryde lesz a 2011-ben a 125 köbcentisek között világbajnoki címet szerző, míg idén Aragónban WSSP-dobogóra álló Nicolas Terol csapattársa.

A fiatal brit versenyző – akinek a Superbike kategória regnáló
világbajnoka, Jonathan Rea a menedzsere – 2014-ben megnyerte a Brit
Superstock 600-as bajnokságot, tavaly szabadkártyásként(!) harmadik
helyen végzett a Supersport vb Donington Park-i futamán, míg idén már hat pontot gyűjtött a világbajnoki mezőnyben.

Balogh Róbert csapatfőnök így nyilatkozott: „Tudom, ezzel a döntéssel sokakat meglepek majd, de mind szakmailag, mind pedig anyagilag meg kellett tennünk ezt a lépést. Nagyon örülök annak, hogy Nico mellé a mezőny egyik legtehetségesebb fiatalja szerződött a csapatunkhoz. Tavaly már éppen a soron következő futam helyszínén, a Donington Parkban bizonyította gyorsaságát. Bízom abban, hogy Nicóval közösen olyan eredményekre lesz képes, amivel bekerülhetünk a legjobbak közé”

Kyle Ryde: „Izgatottan várom, hogy éppen hazai pályán mutatkozhassak be új csapatom színeiben. Nem lesz egyszerű dolgom, hiszen a Yamaháról át kell szokjak az MV Agustára, de hiszem, hogy a csapat minden segítséget megad a gondtalan beilleszkedésemhez és a jó szerepléshez. Nagyon bízom abban, hogy már az első versenyhétvégén bizonyítani tudom, megérte szerződtetni engem”


Maga Jonathan Rea is megszólalt az ügyben: „Ugyan nem ideális év közben csapatot és motort váltani, de biztos vagyok abban, hogy Kyle jó helyre került. Szeretném megköszönni a Schmidt Racingnek és a Dornának a segítségét, hogy lehetővé tették védencem további szereplését a Supersport világbajnokságon. Úgy érzem, Kyle már a következő futamon meghálálja majd a bizalmat”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending