Csatlakozz hozzánk

Hírek

Jön: Voxan Nef-R

Mégis érkezik az új modell, állítólag már júliusban. Vége a válságnak?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Épp egy hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy elkészült a Voxan új csupasz modellje, a Nefertiti, de a gazdasági válság miatt egyelőre nem dobják piacra. Nos, úgy tűnik, a kis francia gyár meggondolta magát, a gép júliustól kapható Nef-R néven.

Hogy ez a válság végét jelenti-e, vagy csak a Voxan is próbál előre menekülni, nem tudjuk, mindenesetre örülünk a jó hírnek. Ahogy annak is, hogy a Nef-R eredeti nevéhez (Nefertiti = a szépség megérkezett) híven valóban gyönyörű lett, nem egy olyan ronda, szögletes, absztrakt izé, mint előfutára, a Super Naked XV koncepció.

Sem a márka hivatalos oldalán, sem a francia Voxan klub honlapján nem találtunk műszaki adatokat, így azt sem tudjuk pontosan megmondani, milyen szív dobog a Nef-R-ben. Az biztos, hogy a Voxan hagyományainak megfelelően V2-es, de hogy mekkora…? Az első hírek 1166 cm3-ről és 140 lóerőről szóltak, most találtunk olyan információt is, hogy végül a már ismert, 996 cm3-es, 100 lovas blokk került a vázba; de van, ahol 800 köbcentiről beszélnek.

Hivatalos adatok híján a többi műszaki megoldásról sem tudunk sokat, egyelőre meg kell elégednünk azzal, ami a képeken látható. Az aranyszínű mocin hagyományos, négydugattyús első féknyergek vannak (valószínűleg Brembók), a türkizkék példányra komolyabb, radiális motyó került (talán Beringer) és a féktárcsák is más típusúak. A kerekek sem egyformák, a kékeszöld gép sokküllős felnijein Marchesini felirat látható, a másik masina egyszerűbb, ötküllős kerekeket kapott. A teleszkópok fordítottak, a hátsó központi rugóstagot pedig vízszintesen, a blokk-váltó egység alatt helyezték el. A magasra húzott kipufogóknak van némi supertrapp-beütésük, de lehet, hogy csak díszítésnek szánták a dobok végén látható gyűrűket.

Internetes hírek szerint a Voxan már idén júliusban megkezdi a Nef-R franciaországi forgalmazását, az ár 12 490 euró, vagyis körülbelül 3,6 millió forint lesz.

Galéria: Voxan Nef-RMPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending