Connect with us
Suzuki

Hírek

Jön egy új Kawa! De mi??

A Kawasaki egy (számára) új kategóriában új versenyzőt indít – de a nevét még nem árulta el

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

“Hamarosan egy új Kawasaki modellt mutatunk be Magyarországon” – árulta el a Kawasaki a napokban. Hogy miről is van szó, egyelőre nem árulták el, viszont egy-két képet és információt azért megosztottak a honlapjukon, hogy felcsigázzák a zöld színű motorok rajongóit.

Először – abszurd módon – valami robogó-félére gondoltunk, mivel a gyár állítása szerint egy teljesen új szegmensbe lépnek be az újdonság jóvoltából. A Kawasaki robogó okozta sokkhatásra azonban még várnunk kell, mivel az új vas biztosan nem valami kiskerekű gépezet lesz, de az is tuti, hogy nem egy “nagyköbcentis” motor.

Szóval nem, nem az új ZX-10R érkezik a hazai utakra a vártnál hamarabb – elég mókás lenne, ha hátul dobfékkel szerelnék. A megszellőztetett fotók alapján azért valamelyest be lehet kategorizálni a jövevényt – például ezek alapján azt is kijelenthetjük, hogy nem a nemrégiben bejelentett ER-4n és ER-4f jelenik majd meg nálunk. Egyébként is, ezt a modellpárost csak a japán piacon vetik majd be, meg is lepődnénk, ha Európában 400-asokkal támadnának a zöldek. Különben is, már önmagában a dobfék kizáró ok, hiszen ekkora hengerűrtartalomhoz ma már nagyon kevés. Maximum 250-es lehet az új Kawa, ha a Honda ugyanekkora CBF-ét vesszük alapul: azt még ilyen típusú hátsó satuval szerelték. A legvalószínűbb azonban, hogy egy 125-ös Kawasakit ismerhetünk meg az új modell személyében (a 250-esek között egyébként is szerepel Ninja a kínálatban), hiszen “teljesen új szegmens”-et hódítanak majd meg – reményeik szerint.


Ebből nem sok minden derül ki, de a gyár egy városi közlekedésre kiváló, könnyen kezelhető vasat ígér, kezdők, újrakezdők, fiatalok és csajok számára egyaránt

A képek alapján arra sem nehéz következtetnünk, hogy az új vas egy olcsó, mindennapi, alacsony fenntartású, “mindenes” járgány lesz. Például a nem túl széles, de mélyen mintázott és ránézésre is kemény keverékű gumiköpeny is erre utal. Természetesen a gyártó sem sportmotorként állítja be új masináját, legfőbb jellemzőiként a kis fogyasztást, a könnyű vezethetőséget, a minimális karbantartási igényt és a nagyméretű tárolórekeszt! említi. A Kawasaki modellpalettája eddig is eléggé hézagos volt, főleg ami a “kisköbcebtis” gépeket illeti, mindenesetre a zöldek hatalmas tátongó űrt fognak betölteni az új kategóriában az új modellel – a saját házuk táján. Mindezek alapján a Kawa versenytársai valószínűleg a Honda CBF125 és a Yamaha YBR125 lesznek majd, amelyek népszerűségével nem lesz egyszerű felvennie a versenyt az “új fiúnak”. Viszont aki már kicsi kora óta odavan a zöldért (a motorokra értve), az a jövőben akár Kawával is kezdheti a pályafutását, ha nem akar a Ninja 250R-re várni – már tényleg csak az 50-es robogó hiányzik. Ámbár még mindig nem tudjuk, miről beszélünk, hiszen neve még nincs (vagy csak nem tudhatunk róla) a kicsi Kawának – Te milyen típusnevet aggatnál a Kawasaki univerzális újdonságára?


Árulkodó részletek: valószínűleg józan áron lehet majd megvásárolni a Kawasaki új modelljét

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending