Csatlakozz hozzánk

Hírek

Jön az új Yamaha R6?

Éppen itt lenne az ideje: lényegében egy tízéves szupersportolót cserélnének le Iwatában – ez az intervallum korábban elképzelhetetlen volt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az igazság az, hogy legutóbb 2010-ben fésülték át az R6-ost, de ez kívülről igazán mindössze a hosszabb kipufogódob formájában látszódott – és az idomok alatt sem történtek egetrengető változások. Annak a 2008-as modellnek igazították meg akkor a séróját, amely változó hosszúságú szívócsövesként (Y-CCI) vonult be a hangvillás történelemkönyvbe.

Ezt ugye az “R6R”-ként elhíresült “drasztikus” modellváltás előzte meg 2006-ban, és lényegében azóta is ezt a mérföldkövet görgeti maga előtt a Yamaha. A (japán) pletykák szerint 2017-re érkezik az új R6, amely szintén “drasztikus” lesz: a legfrissebb R1 stílusjegyeivel és – ami még fontosabb – kifinomult elektronikai arzenáljával száll harcba (giroszkópos, finomhangolható kipörgésgátló, például). Utóbbi tényleg mérföldkő lehet a szupersport (600-as) kategóriában.

Így áll a közvetlen konkurencia

Az R6-os legutóbbi – apró – modellfrissítése óta a Suzuki GSX-R600 (teszt) még 2011-ben megújult (azóta sem), a Kawasaki ZX-6-osa (teszt) legutóbb 2013-ra (újra 636, TC-vel!), a Honda CBR600RR szintén 2013-ra, de ez utóbbi csak egy faceliftnek felel meg.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending