Connect with us
Suzuki

Hírek

Jön a Super Ténéré? Szuper lenne!

Kéthengeres, 1200-as óriásendurót fejleszt a Yamaha – állítólag.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A pletykák szerint a Yamaha életre kelti a legendás Super Ténérét, az új gép állítólag 1200 cm3-es, soros kéthengeres erőforrást kap.

A nemzetközi szaksajtóban megjelent információk szerint az új modell blokkja 100-120 lóerős teljesítménnyel rendelkezik majd, és nyilván a nyomatékgörbe is szép telt lesz, hiszen ebben a kategóriában főleg ez utóbbinak van jelentősége. A kéthengeres természetesen vízhűtést és befecskendezést kap, hengerfejében 8 szelep és két felül fekvő vezérműtengely dolgozik majd.

A hír nem tűnik teljesen légből kapottnak, a hangvillásoknak valóban szükségük lenne egy nagyköbcentis túraenduróra az XT660Z Ténéré mellé. Az, hogy a modellpalettájukon van egy kisebb rés, önmagában még nem lenne baj, a konkurencia azonban keményen nyomul ezen a piaci területen, gondoljunk csak a KTM 990 Adventure-re és a Supermoto T-re, a Moto Guzzi Stelvióra, a Moto Morini Granpassóra, vagy a kategória slágermotorjára, a BMW R 1200 GS-re. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a KTM állítólag az RC8-as áthangolt blokkját akarja az Adventure utódjába szerelni, végképp érthetővé válik, hogy a Yamaha próbál előremenekülni.

Hamarosan kiderül, hogy valóban érkezik-e Super Ténéré, hiszen a gyárak egymás után mutatják be 2010-es modelljeiket. Mindenesetre szerintünk szuper lenne!

{kl_php}include(“dealer/yamaha.php”);{/kl_php}

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending