Csatlakozz hozzánk

Hírek

Jön a Panigale 799?!

Kisebb, könnyebb, megfizethetőbb és “utcaibb” Ducati Panigale? Jól hangzik!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az új Ducati Panigale az álommotor számodra (ami nem volna meglepő), de túl drágának találod? Lehet, hogy még az idén készül számodra egy olcsóbb alternatíva: jön a 799-es verzió?

Még le sem üllepedtek a legutóbbi milánói motorkiállítás élményei (amiről bemutattuk a japán és európai újdonságokat is), máris itt az újabb pletyka, ami már a következő (idei) EICMA egyik lehetséges nagy durranásáról szól. A 2010-es “szupekiállítás” talán legnagyobb szencáziója a Ducati 1199 Panigale volt (bemutató), most meg máris arról szól a( fáma, hogy érkezik a kisebb, szupersport, vagy ha úgy tetszik, középkategóriás változat, a Panigale 799(?).

Állítólag az a legvalószínűbb, hogy 799-es típusjelzéssel fogják illetni a kisebbik Panigálét, ennek ellenére egy 750 köbcentis V2-es Superquadro blokkról regélnek a források. A Ducati jövőbeni WSSP-fegyvere(?) a pletykák szerint (az alapkivitelben) 145 lóerő körül fog teljesíteni, miközben az egész mindössze egy 160 kilós csomag lesz… – már alig várjuk. Arról nem is beszélve, hogy minden bizonnyal a nagytesó (nem nagyon butított) űrtechnikája a 799 fedélzetén is fellelhető lesz. Egyébként egyáltalán nem alaptalan a feltételezés, hogy kistestvére születik a Panigálénak, mivel bevett trend a motorgyártók körében az olcsóbb és (utcán) jobban használható kisebb kivitel készítése – egy rendszerint 1000+ köbcentis motorból. A bolognai vörösök háza táján maradva, ilyen az idei évre kihozott Streetfighter 848 is. Az új 799-es (ha tényleg lesz) a “sima” 848-as sportmotor helyét veheti át a gyártó tabelláján.


Külsőre valószínűleg  – a tapasztalatok alapján – nem sok különbség lesz az 1199-hez képest


Jól hangzik az olcsóbb Panigale ötlete…

Ha Ducatival kapcsolatos kérdésed van, keresd a Ducati Cegléd -et!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending