Csatlakozz hozzánk

Hírek

Jolly Joker a csapatban

Győrfi Alen versenyző-szerelőjéről:”Győző nélkül én is csak félkarú motoros lennék…”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team Jolly Jokere büszke arra, hogy minden fronton megállta a helyét, csak azt sajnálja, hogy a Magyar Bajnokság Superstock 600-as összetettjében két ponttal lemaradt dobogóról…

A csapat egyik, ha nem a legfontosabb tagja, Nagy Győző idén igencsak eredményes esztendőt tudhat maga mögött. Ráadásul a 37 éves motoros nemcsak versenyzőként, hanem a csapat élversenyzőjének, a Superbike vb Superstock 1000-es sorozatában induló Győrfi Alennek a főszerelője is egyben, valamint a gárda másik két fiataljának, Gyutai Adriánnak és Kis Viktóriának is szakmai tanácsadójaként állt helyt.

„Ha Alennek versenye volt, és az ütközött az én futamommal, akkor természetes volt számomra, hogy a csapat élversenyzője mellett maradok. Úgy érzem, Alen idei szereplése egyértelműen bebizonyította, hogy magyar csapat, magyar szerelőkkel is képes eredményesen szerepelni, és külön öröm számomra, hogy ebben nekem is szerepem volt” – fogalmazott Nagy Győző.

Emiatt összesen négy versenyen tudott részt venni az Alpok Adria, és hármon pedig a Magyar Bajnokságban. A rendkívül erős nemzetközi mezőnyben kétszer is pontszerzőként zárt, míg valamennyi magyar futamon dobogósként végzett.

„Így utólag, az eredmények ismeretében sajnálom igazán, hogy nem tudtam az összes nemzetközi és magyar bajnoki futamon részt venni. A hazai pontversenyben az öt futamból csak három versenyen indultam, amelyeken kétszer a második és egyszer a harmadik helyen végeztem. Ezzel a teljesítménnyel is képes voltam a negyedik helyen végezni az év végi összesítésben, ráadásul mindössze két ponttal lemaradva a harmadik helytől. Az Alpok Adria mezőnyében négy versenyből kétszer, a cseh Mostban és a Slovakiaringen is pontszerző helyen zártam”
– értékelte az idei szereplését a 37 éves motorversenyző.


Nagy Győző univerzális tagja a csapatnak: versenyez és szerel is, és egyiket sem eredménytelenül teszi

Nagy Győző abból sem csinált titkot, hogy nagyon motiválta őt Gyutai Adrián és Kis Viktória remek szereplése, ugyanakkor őszintén tudott örülni a sikereiknek:

„Adrián végig uralta saját kategóriáját, és szinte hihetetlen volt látni, ahogy negyedik pályamotoros szezonjában már egy komoly nemzetközi bajnoki címet is képes – ilyen teljesítménnyel – megszerezni. A harmadik idényét teljesített Viki a nőknek igencsak megterhelő ezer köbcentis Kawasakijával. Ám még így is képes volt első magyar nőként egy Stock motorral nemzetközi versenyen pontot szerezni a Superbike-ban férfiak között. Abszolút megérdemelte a gyorsasági szakágban érdekelt csapatok által megszavazott elismerést, miszerint ő lett 2012 legeredményesebb női versenyzője. Azt viszont kifejezetten sajnálom, hogy az ő és a csapat örömét a sporthoz méltatlan támadással egyesek megpróbálják elrontani, mindössze azért, mert ezúttal mást láttak a legjobbnak” – jelentette ki Nagy Győző.

A jövőjével kapcsolatban csak annyi a biztos, hogy az idei, valamennyi szerepkörében folytatja a munkát és a versenyzést, ám az még nem dőlt el, hogy marad a Superstock 600-ban, vagy kipróbálja magát a Superbike kategóriában. Akármelyikre esik a választás, a cél nem változik: összetettben dobogón végezni a Magyar Bajnokságban.


„Őszintén bevallom, Győző nélkül én is csak félkarú motoros lennék, ugyanis az ő szakmai tudása rengeteget segít nekem a saját versenyeimen” – Győrfi Alen Nagy Győzőről

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending