Csatlakozz hozzánk

Hírek

Johann Zarco első napja Valenciában

A Faster Management új üdvöskéjének az első szárnypróbálgatásái

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Még mielőtt ez a cikk elkezdődik, illik tisztázni, hogy ki ez a Johann Zarco, akiről itt szó van. Ő az az ifjú tehetség, aki tavaly magasan nyerte a Red Bull Rookies Cup-ot, és idén a Talma “háttér csapata” a Faster Management a szárnyai alá vette.

 

Nehéz napot zárt Johann Zarco a valenciai tesztelések első délutánján. Az időjárás némileg könnyítette helyzetüket, napsütéses idő várta a csapatot a pályán, csak kisebb széllökések jelentettek hátrányt a fiatal motoros számára. A világbajnokság íze ugyancsak friss impulzusokat jelent Johann-nak, aki idén indul először a 125 cc-is kategóriában.

A team ma elsősorban az alapbeállításokat próbálgatta, hiszen Zarco számára egy teljesen új konfigurációt jelent az Aprilia RS típusú motor, mint amivel eddig a KTM csapatánál versenyzett. Nem is a pályaidők voltak ma a legfontosabbak, hanem elsősorban olyan beállításokat kerestek, amivel könnyen tudja vezetni a motort és élvezetessé válik számára a motorozás. Többféle futómű beállítást próbált a csapat, hogy úgy forduljon a gép ahogy kell, ahogy azt Johann is jónak érzi. Volt egy esés, de szerencsére nagyobb baj nem történt, Zarcot ez cseppet sem tántorította vissza az újbóli próbálkozástól. Ebben is segítettek neki Talmácsi Gábor (2007 VB) tanácsai, aki ugyancsak kint van Valenciában, bár most a háttérből figyelte az eseményeket, és koordinálta Zarcot, hogy minél inkább érezze a motort. Az ifjú tehetség legfőbb feladata, hogy minél könnyebben átlépjen a holtponton, amit most elsősorban a VB kihívásaival együtt járó nyomás jelent a francia motoros számára.

Johann Zarco nyilatkozata:

„Nehéz napon vagyunk túl, de nem vagyok elkeseredve. Ez volt a második alkalom, hogy ezen a motoron ültem, még szoknunk kell egymást. Egy alkalommal volt elektronikai hiba, egyszer pedig egy esés, ami kicsit nehezítette a helyzetünket, hogy jól tudjunk tesztelni. Este a csapattal tartunk egy technikai meetinget, megosztjuk a nap eseményeit, hogy még finomabbra hangoljuk a motor beállításait. Itt van velem Talmácsi Gábor is (2007 Világbajnok), aki eddigi tapasztalataival és tudásával segíti a munkámat és a szerelők munkáját. Nagyon az elején vagyunk mindennek, de a holnapi naptól már mindannyian többet várunk. ”

Comments

comments

Trending