Csatlakozz hozzánk

Hírek

Jó lenne már eldönteni végre! Balatonring lesz, nem lesz???

Hihetetlen érdekellentéteket vélünk felfedezni az épülő pálya kapcsán.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Benkő Zsolt, motogphirek.hu

Miért van az, hogy ez az ország nem tud összefogni egy közös jó cél érdekében? Ez a Balatonringes téma már tavaly nyáron sok kétséget vetett fel, de mégis hagyták idáig eljutni.
Kérdem én, hogy miért nem állnak ki egy döntés mellett a döntéshozók? Ha meghozták a döntést, hogy legyen pálya, akkor már kötelességük lenne végig vinni, vagy inkább előre kellett volna gondolkodni?

Tudom, hogy ez ennyire nem lehet egyszerű, de annyi kérdést megvizsgáltak, hatástanulmányok készültek iszonyú pénzekért. Valakinek megint biztos jó volt, de a nagy többség megint nem kap semmit, még egy MotoGP futamot sem láthatunk, azért is el kell utazni Brno-ba.

Úgy látom, hogy ennek az egész sztorinak egy nyertese van eddig, mégpedig Talmácsi Gábor, aki még időben kiszállt a projektből, így az ő hírneve már nem csorbulhat a sávolyi építkezés kapcsán.

Az ügynek rengeteg előzménye van már, részletesen a motogphirek.hu oldalon mindent megtaláltok, de ezt már mi sem bírtuk szó nélkül.

A mai legfrissebb hír, ami megjelent a motogphirek portálon az üggyel kapcsolatban, hogy lemondott Suchman Tamás. Íme:

Lemond a sávolyi motorversenypálya építésének koordinálásáról a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke. Suchman Tamás azt mondja, döntsön a következő kormány a kérdésben.

A Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke a Magyar Rádiónak úgy nyilatkozott, a kormányfőnek csak délután jelenti be elhatározását, lépését pedig azzal indokolta, hogy a beruházást sok vádaskodás veszi körül. Pénteken utoljára még részt vesz egy magas szintű szakmai egyeztetésen a sávolyi motorversenypálya ügyében, azután lemond a beruházás koordinálásával járó posztjáról. Hozzátette, még várja a miniszterelnök döntését Sávoly ügyében. A szocialista politikus úgy fogalmazott; “Sajnálom, hogy semmit, ami a közjót szolgálja, ebben az országban nem lehet tisztességesen végigvinni.” A beruházásra 20 milliárd forintot fordítana az állam, és 15 milliárd forintra vállalna garanciát.

A sávolyi motor pálya körül kialakult helyzet miatt mondott le ugyancsak Niklai Ákos a Magyar Turizmus Zrt. elnöki posztjáról azonnali hatállyal. A beruházás megvalósítására ugyanis egy vegyesvállalatot hoztak létre Balatonring Zrt. néven, amelyben 70 százalékban a Worldwide Circuit Management SL., 30 százalékban a Magyar Turizmus Zrt. a tulajdonos.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending