Connect with us

Akciók

Jelentős árzuhanás kezdődött a motoros biztosítások piacán

Megindult a biztosítók versenye a szelíd motorosokért

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Megindult a biztosítók versenye a szelíd motorosokért

Megvalósulni látszik a CLB Független Biztosítási Alkusznak a motoros biztosításokra vonatkozó előrejelzése: a biztosítók körében meginduló verseny hatására ma már a tavaszi díjakhoz képest 30-40 százalékkal olcsóbban köthet cascót az, akinek nem sport- vagy off-road motorkerékpárja van. Az árcsökkenés az autós cascók visszaesése okozta – az idei év első öt hónapjában fele annyi új autó kelt el, mint egy évvel korábban. Ennek hatására ugyanis egyre több biztosító lát fantáziát a százezernél is több, korábban egységesen extrém veszélyességi kategóriába sorolt motorkerékpár biztosításában.

Az árcsökkentés folyamatát a Generali, illetve az erre a szegmensre újonnan belépő Union biztosítók kezdték el, a korábbi árak harmadáért-feléért kínálva egyes kategóriák biztosítását. A csökkentés jelentős mértéke várhatóan a többi versenytársat is hasonló lépésekre készteti majd. Az árcsökkenés alapja a különböző kockázati szinteket képviselő típusok szerinti szegmentálás: különösen a chopper, a nagytestű robogó a túra- és a veterán motorok tulajdonosai számíthatnak kellemes meglepetésre, ha néhány hónap után most ismét casco-ajánlatot keresnek járművükre.
Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz értékesítési igazgatója szerint egyre több biztosító szakít a téves megközelítéssel, amely a motorosokat általánosan a felelőtlenül száguldozó egyénekkel azonosítja. A motorosok jelentős része ugyanis olyan 30 év feletti személy, akinek egy vagy két autó is van a családjában, lakással, vállalkozással is rendelkezik, a sportos életmódjából következően pedig rendszeresen utazgat. Mindez azt jelentheti, hogy azoknak a biztosítóknak, akik elsők között tudnak nyitni, ez az ügyfélkör további vonzó, és már jól ismert üzleti lehetőségeket is kínálhat.

Forrás: biztosítástipp.hu;
*: Jelenleg csak a CLB márkakereskedő partnereinél érhető el

Németh Péter hozzátette: „Az együttgondolkodásban szinte minden komolyabb biztosító a partnerünk, és biztosak vagyunk benne, hogy előbb-utóbb mindegyiküknek lesz előnyös ajánlata valamelyik motoros szegmens számára. A folyamat egyértelmű nyertesei pedig a motorosok, akik egyrészt a korábbinál jóval nagyobb számban tudnak majd cascót kötni járműveikre, másrészt a biztosítók látókörébe kerülve egyéb biztosításaik terén is folyamatosan kedvezőbb ajánlatokra, újabb megtakarítási lehetőségekre számíthatnak a jövőben.”

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ:
CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.
A CLB 16 éve jelent meg a gépjármű-biztosítási piacon. Napjainkban a társaság már 208 ezer élő biztosítási szerződést kezel, melyek összességében éves szinten 9,8 milliárd forintos feletti biztosítási díjbevételt eredményeznek. A társaság 8 éve fejleszti és használja saját munkájához azt a komplex biztosítási adatbázist, melynek egy része ma már az Interneten mindenki számára hozzáférhető.

A CLB mára a lakosságot érintő valamennyi biztosítási ágazatban képes on-line megoldásokat nyújtani. 2004 novembere óta elérhetőek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások és casco-k, 2006. február óta találhatóak meg a lakás- és utasbiztosítások, a 2007 év közepétől mind a négy termék önálló, tematikus oldalon keresztül elérhető. Ezekhez csatlakozott  – Magyarországon elsőként – az életbiztosítások online megkötésének lehetősége is. A tavalyi év a gépjármű-biztosítások palettájának szélesítését hozta a vételér és önrész-biztosításokkal, míg az idei évben kezdődik a kisállat és a munkanélküliség-biztosítás értékesítése.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending