Csatlakozz hozzánk

Újdonság

Jelentkezz, és akár te is tesztelhetsz légzsákos motoros mellényt!

Az In&Motion tesztmotorosokat keres legújabb projektjéhez!

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Az Intermot kiállításon indult el az intelligens védőfelszerelések gyártójának (saját szlogenjük) legújabb projektje, az légzsák revolúció kampány – AirbagRevolution Campain. A kampány lényege röviden: 500 motoros ingyen kipróbálhatja az alfa stádiumú légzsákos motoros mellényt, amiről meg kell osztania tapasztalatait a gyártóval.

Persze itt ne gondoljunk rögtön töréstesztekre! A gyártót (In&Motion) nem csak a bukáskor jelentkező erőhatások érdeklik, de az olyan apróságok is, hogy mennyire kényelmes a viselete, van e probléma bármilyen öltözékkel együtt viselni, vagy bármi más, ami a mindennapi motorozással kapcsolatos. A teszttől azt várják, hogy az 500 motoros több mint 1 millió kilométert teljesít 180 napon belül, amiből rengeteg tanulságot vonhatnak le a sorozatgyártás előtt.

A mellény jelenleg még alfa stádiumban van, azaz már közel állnak a sorozatgyártáshoz, de lényegében még prototípusok. Utcai motorozáshoz fejlesztették, bármilyen motoros dzseki alá felvehető, és semmilyen csatlakozást nem kell biztosítani a motorhoz. A gyártó 500 motorost tervez kiválasztani a világ különböző pontjáról, méghozzá a tesztelő nemétől, korától és motorjától függetlenül. A mellények 2017 tavaszán házhoz érkeznek, és a gyártó 180 napig várja a tapasztalatokat, észrevételeket. Regisztrálni az alábbi linken tudtok: www.airbagrevolution.com. Sok sikert!

TUDTAD-E?

A motorosok (kábeles kioldású) légzsákos kabátja, amely magyar találmány 2016. november 30-án lesz pontosan 40 éves.

Kétségtelen, hogy a légzsákos ruha számottevő védelmet nyújt a motorosoknak (ADAC vizsgálata), sok motoros és lovas életét mentette meg már eddig is. Hasznosságát az is jelzi, hogy 2018-tól az elektronikus kioldású változata a motorversenyzők kötelező felszerelési tárgya lesz.
(A sí világkupákon már ma is használatos. Számos ország motoros rendőreinél már régóta rendszeresítve van.)
Ha esetleg kérdésetek lenne a témával kapcsolatban vagy további információra lenne szükségetek, a feltaláló szívesen áll rendelkezésetekre.

Straub Tamás,
a légzsákos ruha feltalálója
2011 Budakalász, Vasút sor 110

Telefon: 06-70-5585-485

Infók:
Beszélgetések a feltalálóval
http://www.airbagjacket.eu/interju.html

Találmányi dokumentumok
http://www.airbagjacket.eu/talalmanyi_dokumentumok.html

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending