Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Jártál már a Hungaroring vezetéstechnikai tanpályán?

ITM-államtitkár: a vezetéstechnikai centrum szerepe nélkülözhetetlen a közlekedésbiztonságban

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

“A Hungaroring területén található vezetéstechnikai centrum szerepe nélkülözhetetlen az ország közlekedésbiztonságában” – hangsúlyozta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Hungaroring Forma-1-es versenypálya területén húsz éve megépült vezetéstechnikai tanpályán.


A létesítmény átadásának évfordulóján tartott pénteki ünnepségen az államtitkár kifejtette, Magyarország gyorsforgalmi úthálózata folyamatosan fejlődik, a tervek szerint 2020-ig 2500 milliárd forintot fordítanak útépítésre, ezért is van kiemelt jelentősége a gépjárművezetők folyamatos képzésének.

A statisztikai adatok szerint tízből kilenc közlekedési baleset emberi hibából következik be, a gépjárművezetők ráadásul nemcsak saját magukért, hanem a közlekedés többi résztvevőjéért is felelősek, ezért nagyon fontos, hogy rendelkezésre álljon egy ilyen vezetéstechnikai tréningpálya.


Mosóczi László hangsúlyozta, hogy a 17-29 éves korosztály, elsősorban a frissen jogosítványt szerzők vannak a legnagyobb veszélyben, mert ők a rutin és a közúton megtett kilométerek hiányában gyakrabban hoznak rossz döntéseket gépjárművezetés közben.

“A tapasztalatok szerint a vezetők hozzáállásán is van mit javítani, mert még mindig kevesen fordítanak időt és energiát a folyamatos önképzésre, valamint a járművek műszaki állapotának rendszeres ellenőrzésére” – mondta.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, a tanpálya megépülése 1998-ban hasonlóan “forradalmi volt”, mint 1985-ben a Hungaroring  felépítése.
“Akkoriban az országban ez volt az első vezetéstechnikai központ, s az azóta eltelt 20 év alatt csaknem 100 ezer sofőr fejlesztette itt tudását, a két évtized alatt pedig 7500 tréningre került sor” – mondta Gyulay Zsolt. Kiemelte, hogy az elmúlt 8 évben a Hungaroring munkatársai sokat tettek azért, hogy a központ folyamatosan fejlődjön, s ebben az időszakban a tanpálya nyereségesen működött.


A mogyoródi vezetéstechnikai centrumban a személyautós tréningeken túl a tehergépjármű-vezetők, az autóbusz-vezetők, valamint a motorkerékpárral közlekedők is fejleszthetik a tudásukat.

Forrás: MTI

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending