Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

A Japán motorkerékpár múzeumok csodálatos világa

Virtuális túra a múzeumok weboldalaiból, magazinokból, utazási tanácsok és online értékelések alapján. Ha valaki járt már ezeken a helyeken a képeket, információit, élménybeszámolóját ne tartsa magában.

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG
  • Honda Múzeum (Honda Gyűjtemény Csarnok)

Az 1998-ban alapított Honda Múzeum a legmodernebb háromemeletes bemutató- és kutatóhely, mely a Honda Twin Ring Motegi versenypálya mellett található Japánban. A múzeum 350 db Honda motorkerékpárt és autót tartalmaz, a Big Red kis erőműveit és a cég Asimo humanoid robotjait is.

A gyűjtemény olyannyira karban van tartva, hogy minden darabja működőképes, ennek köszönhetően rendeznek olyan különleges eseményeket is ahol beindítják, s az emberek meghallgathatják a kiállított gépek csodás hangjait.

Ahogy az a Hondától elvárható, a múzeum rendezett és jól elrendezett. Az első emeleten található egy előcsarnok, a múzeum üzlete, olvasóterem, ahol a Hondához kapcsoló könyvek, fényképek, videók és mindennemű média hatalmas archívuma található, valamint egy felvilágosító terem, amit arra terveztek, hogy a látogatót testileg és lelkileg felkészítsék a Honda-érzésre.

A Pit Kobo-nak nevezett teremben elektromos gokartokat lehet összeszerelni meglévő alkatrészekből (a videón látni, hogy a gyermekeknek is simán megy) és egy kültéri pályán tesztelni is lehet őket.

A második emeleten a piacra dobott motorkerékpárok, autók és egyéb Honda termékek (mint például fűnyírók) találhatóak, a harmadik emeleten pedig a versenymotorok és versenyautók kaptak helyet.

A Honda komplexumában (amiben a pálya is található) a gyermekkel érkező látogatók számára egy menő motoros témájú kalandpark található, valamint kemping, szálloda, vidámpark, és még megannyi jó dolog.

Ha a környéken jársz semmiképpen ne hagyd ki, a felnőtt belépő ára körülbelül 10 dollár (ez a legdrágább).
 
A Múzeum nyitva tartása:
Hétköznap 10:00 – 16:00
Hétvégén pedig 09:00 – 17:00

  • Yamaha Múzeum (Yamaha Kommunikációs Pláza)

A honlapja szerint a Yamaha Kommunikációs Pláza egy olyan hely, amely bemutatja a Yamaha Motor Team múltját, jelenét és jövőjét. Kulcsszava a kommunikáció, s ez a nézőpont lehetővé teszi, hogy nem csak az ügyfelek (akik szeretik a termékeiket), de az üzleti partnereik is találkozhatnak a Yamaha Motor Team alkalmazottjaival, információkat cserélhetnek és segíthetnek egymásnak az egyéni képességeik javítása érdekében.

A Team Blue csapata, vagyis a Yamaha Kommunikációs Pláza Iwatában helyezkedik el, hasonlít a Twin Ring Motegi Honda múzeumára, mivel ez is egy háromemeletes épület, ami tele van motorkerékpárokkal, hajókkal, autókkal, robotokkal, ATV-kkel, elektromos motorkerékpárokkal, tehát mindennel, amit a Yamaha a fennállása óta létrehozott és mindezt egy tiszta, modern dizájnos környezetben mutatja be.

A múzeumban forgó kiállítások is vannak, amelyek kiemelik a Yamaha történetének különböző aspektusait.

Amikor belépsz, az első ami feltűnik egy kiemelt lábazaton, az érintetlen YA-1, a Yamaha első motorkerékpárja, körülötte történelmi járművek.

A második emeleten időrendi sorrendben vannak rendezve a kiállítás darabjai, minden információval ellátva. A harmadik emeleten egy társalgó és egy étterem található páratlan panorámával.

A belépés ingyenes, könnyen megközelíthető akár tömegközlekedéssel, akár saját gépjárművel.

Nyitva tartás:
Hétköznap: 09:00 – 17:00
Minden hónap második és negyedik szombatján: 10:00 – 17:00

  • Kawasaki Good Times World (Kawasaki Múzeum)

A csúcstechnológiájú “Kawasaki jó idők világa”, egy interaktív vállalati múzeum, ami a Kobe Tengerészeti Múzeumban található, értelemszerűen Kobe-ban. Nem olyan hatalmas és részletes mint a Honda Múzeum, de azért a Good Times World lenyűgöző képet ad a „gyors és zöld” Kawasaki történetéről.

A Tengerészeti Múzeum első emeletének egyik hatalmas termébe belépve haladsz át az ősi szentélyen. Egy hatalmas kijelzőn nézve megismerheted a Kawasaki cég történetét, majd innen beléphetsz a Kawasaki világába, ahol videózhatsz, megtekintheted a hatalmas motorkerékpár galériát, kipróbálhatod a motorkerékpár-szimulátort, vagy megérintheted és ráülhetsz az erre a célra kihelyezett motorokra.

Ezenkívül megnézheted a különböző hajók, vonatok, repülőgépek és robotokról szóló bemutatót, melyeket a vállalat készít. Bár kis helyen van sok minden, jól kihasználták (bár lehetne több motor is).

A belépőt csak „olcsónak” titulálták, viszont magába foglalja a Kobe Tengerészeti Múzeum belépőjét is.

Nyitva tartás:
Minden nap: 10:00 – 17:00

  • Suzuki Múzeum (Suzuki Pláza)

A japán Hamamatsu városában található a Suzuki Pláza, egy szintén háromemeletes létesítmény, amely a vállalat fejlődését mutatja be az 1909-es alapítástól a mai multinacionális ipari erőmű jelenéig.

A múzeumot egy érdekes csavarral rendezték be, az éppen aktuális naptól „visszafele” lehet sétálni, olyan illúziót keltve, mintha egy időalagútban haladna az ember.

A földszint a mai napot képviseli, benne a jelenlegi Suzuki termékek, elsősorban autók, motorkerékpárok, külső motorok gyűjteménye.

A második emeleten egy bemutatóterem található, ahol a gépkocsi megalkotását dokumentálják a koncepciótól kezdve, valamint ezen a szinten egy mozi, és történelmi adatok találhatóak. Még motorosként is igazán érdekes a gyári szerelvénysor szerelvénysorok, ahol a prototípusgyártás készítésének folyamatát modellezték, a számítógépen dolgozó tervezőkkel együtt.

A harmadik emeleten található a nagy bumm. A kezdetek kezdete, mint Michio Suzuki függőleges pedálja, történelmi járművek, motorkerékpárok.

Belépési díj nincs, viszont napközben a nagyközönségnek csak úgy nem áll nyitva, csak turisztikai csoportoknak és iskolai csoportok számára, a késő délutáni órákban ha kiürült a létesítmény, akkor lehet egyénileg bemenni.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending