Csatlakozz hozzánk

Műhely

Café Kedd – Elkészült a magyar ComfortZone racer

A legújabb Jakusa Design által tervezett motor, amely kilépett a virtuális tervek sorozatából: egy művészi Honda CB750 (SevenFifty)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak

A motor érdekessége, hogy egy igazi „Art moto”, ugyanis a formai kialakításhoz egy grafikusművész – Izsay Alexandra – munkái adták az inspirációt.(The Comfort Zone project).

A motor nemrégiben teljes egészében elkészült a tervek alapján, íme:– Te is igénye café racert építenél? Újdonság: stílusos Biltwell custom kiegészítők széles választékban a MotoPartsShop-ban!

Előzmények – a tervek és a munkafázisok


Alexandra sorozatának elemei több ponton megjelennek a motor kialakításában. A színvilág, a feliratok, és a „csomó”, mint motívum mind a művésznő sorozatának kulcsfontosságú elemei. Az alkotások üzenete jó egységet alkot magával a motorozás szenvedélyével is, hiszen egy kiváló eszköz arra, hogy kilépjük vele a saját komfortzónánkból.


A motor megvalósítását az Alexander MotorCustom (AMC) végzi, ez lesz az első motor, amit Jakusa Design-nal közösen készítenek el. “Remélhetőleg egy sorozat első darabja, és a jövőben még számos motor valósul meg a közös munka révén”


Az építésről: a végleges terv elkészülése után a AMC elkezdte a motor megvalósítását. A szétszerelés természetesen mindig a legkönnyebb része egy motor átépítésének, de azért ez is tele volt kihívásokkal. A szétszedést követte azon alkatrészek “katalogizálása” amik még átalakításra, fényezésre visszaszerelésre kerülnek.


Ezután az elektromos alkatrészeknek, kábeleknek, kapcsolóknak, akkumulátornak és minden más egyéb alkatrésznek kellett megtervezni az új helyét. Így került az összes elektronika, de még az akkumulátor is az ülés mögötti púpba, a kapcsolók az ülés alá, stb. A fotókon látszik, hogy jelenleg hol tart a munka (lásd legalul).


A következő fázis lesz a fényezés, a kárpitos munka, majd minden alkatrész visszaszerelése. A legtöbb munka – bármilyen furcsán hangzik is – az új alkatrészekkel lesz, ugyanis nem minden esetben passzolnak egy az egyben.


A motor kivitelezése jelenleg is folyamatban van, ha elkészül, lesz róla profi fotóanyag, és még film is. Természetesen szerepel majd itt, a Café Kedd-ben.


– Építettél már motort, és szép is lett? Ha igen, leveled – pár soros bemutatóval, ismertetővel és képekkel – várjuk az info@tesztmotor.hu-ra, hogy szerepelhessen a Café Kedd-ben!


– a MotoPartsShopban profi, világmárkás, stílusnak megfelelő alkatrészek mellett szakmai segítséget kaphattok motorépítéshez

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending