Csatlakozz hozzánk

Hírek

Izgalmasra sikeredett Alennek Aragon

Ebből a sztoriból is látszik, hogy a motorverseny bizony csapatmunka…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A világ egyik legmodernebb pályáján, az aragagóniai ringen folytatódott ezen a hétvégén a Superbike világbajnokság, melynek Superstock 1000-es sorozatában versenyez Győrfi Alen. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosát már a reggeli warm up alatt „megviccelte” a technika ördöge – az akkumulátor sarujának meghibásodása miatt egy kört sem tudott teljesíteni –, így anélkül vágott neki a 22 éves versenyző a 12 körös futamnak, hogy a motor és az abroncsok beállítását ellenőrizni tudták volna…

 „Az előzetes terveknek megfelelően ismét változtattunk a motoron, és ezeket a finom hangolásokat a bemelegítő edzésen akartuk kipróbálni. Ám az akkumulátor saruja letört, ezért nem kapott a motor elektromos áramot, így egyetlen megtett kör nélkül ki kellett hagynom az egész warm up-ot, és azon izgulnom, hogy a szerelőim nagyon gyorsan megoldják-e a problémát, és indulni tudok-e a versenyen” – elevenítette fel Alen.

Nos, a csapat megint remekül vizsgázott, orvosolták a technikai hibát, ennek köszönhetően Alen rajthoz állhatott a futamon. Sokáig úgy tűnt, hogy ismét harcban lesz a legjobb tízbe jutásért, ám a verseny negyedénél kiderült, sokba kerül a kihagyott reggeli bemelegítő edzés. Újabb technikai gondokkal kellett megküzdenie, így bravúrnak könyvelhető el, hogy végül a két pontot érő 14. helyen végzett, amivel az összetettben is feljött a 14. helyre.

„Amíg szombaton szinte elolvadtunk a hőségtől az időmérőn, addig a vasárnapi futam alatt mindössze húsz fok volt. Éppen ezért lett volna fontos, hogy reggel lepróbálhassuk, milyen guminyomás a legideálisabb a megváltozott körülményekhez, ám ez a már említett technikai gond miatt elmaradt. A rajtom ettől függetlenül jó volt, hisz a 17.-ről egészen a 12. helyig feljöttem, és már az első körömben megjavítottam hat tizeddel az addigi legjobb köridőmet. Sajnos azonban a gumik elkezdtek túlhevülni, és a negyedik körtől kezdve folyamatosan csúszkált a Honda hátulja, valamint nem tudtam rendesen kigyorsítani. Ettől kezdve csak egy cél lebegett előttem, hogy valahogy pontszerzőként befejezzem a versenyt” – fogalmazott a 22 éves motoros.


Nem sokon múlt, hogy Alen ne tudjon a rajtrácsra állni…

Alen úgy véli, ha nincs a reggeli edzéskihagyás, akkor a megfelelő beállításokkal képes lett volna akár a tizedik helyért is csatázni. Természetesen a körülményeket is figyelembe véve nem elégedetlen a szereplésével.

„Előreléptem összetettben is, és bíztató a jövőre nézve, hogy a csapat remek munkájának köszönhetően folyamatosan javultam egész hétvégén. Mindenkinek köszönöm a munkáját, és az itteni tapasztalatok alapján nem lesz számomra elérhetetlen, hogy a hazai versenyemnek számító brnó-i viadalon ismét odaérjek a tíz közé” – jelentette ki Győrfi Alen, aki ráadásul nemcsak a szurkolókkal, hanem saját magával is feledtetni szeretné a balul sikerült tavalyi versenyt, amikor is hatalmasat bukott…

A csapattulajdonos, Kelemen Krisztián is elégedetten nyugtázta az újabb pontszerzést, valamint azt, hogy a csapat minden szinte előrébb lépett tavalyhoz képest.

„Ezen a hétvégén a csapat nagyon sok új beállítást kipróbált, és már az első nap látszott, jobbak vagyunk, mint tavaly ilyenkor. Alen a pályán és a szerelőkkel teljes összhangban és jól dolgozott, ami mindenképpen dicséretes. Pontokért jöttünk, amit meg is szereztünk, ám az előforduló problémákból mindenképpen tanulnunk kell” – tette hozzá Kelemen Krisztián.


…de szerencsére célba is ért, ráadásul pontszerző helyen
A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)

1. Bryan Staring (Team Pedercini, Kawasaki ZX-10R) 24:28.928, 2. Jeremy Guarnoni (MRS Kawasaki, ZX-10R) 24:37.001, 3. Lorenzo Baroni (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 24:40.248, 4. Eddi La Marra (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 24:43.558,… 14. GYŐRFI ALEN (METALCOM-ADRENALIN H-MOTO TEAM, HONDA CBR 1000RR) 25:19.205.

A Superstock 1000-es bajnokság állása

1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 75 pont, 2. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 74, 3. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 67, 4. Lorenzo Baroni (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 56, 5. Markus Reiterberger (Team Alpha Racing, BMW S1000 RR) 41,… 14. Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 16.

Magyarok Aragóniában

A Superbike világbajnokság aragoni futamán a Superstock 1000-es sorozatban induló, és a két pontot érő 14. helyen végző Győrfi Alenen kívül három magyar versenyző indult a Supersport 600 vb viadalán. A futamon aztán egyedül a 2007-es gyorsasági motoros világbajnok, Talmácsi Gábor végzett pontszerző helyen: második versenyén már a legjobb tízben, a 9. helyen végzett. A Racing Team Toth két versenyzője, Németh Balázs és Tóth Imre egyaránt kiesett (a Supersport verseny hazai érdekeltségű beszámóját ITT olvashatod)

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Comments

comments

Trending