Csatlakozz hozzánk

Hírek

Itt az új Honda “Monkey”, MSX125 néven

Már megint majomparádé: nagyon hasonlít az egykori kultmotor Monkey-ra az új 125-ös Honda

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A milánói Honda-armada után egy váratlan új modell a szárnyasoktól: íme az új MSX125, az újkori Honda Monkey, amit annak idején nemes egyszerűséggel csak ökörködős motornak hívtunk. Szebben szólva ez egy szabadidőmotor, amely elsősorban a fiatal generáció érdeklődésére számít.

Az MSX125 (mint “Mini Street X-treme 125”) a kiskerekű, “szabadidőmotorkerékpárok” azon (hondás) tradícióját viszi tovább, amelynek első (ikonikus) darabja a már említett, először 1963-ban gyártott Honda Monkey volt – amit a Dax és az Ape nevű, szintén népszerű modellek követtek.

A modell Thaiföldön készül, kis méretei miatt könnyedén kezelhető, mégis nagymotoros érzetet ad, köszönhetően néhány „normál méretű” részletének. Az MSX tulajdonképpen egy minibike és egy normál motor ötvözete, aminek “B125-ös” teljesítménye illeszkedik annak határozott kezelhetőségéhez és stílusához. A gyártó szerint alkalmas a vas rendszeres városi használatra éppúgy, mint az alkalomszerű örömmotorozásra.

Az MSX125-ös blokkja a már jól bevált, gazdaságos 125 köbcentis benzinbefecskendezéses, négyütemű fekvőhengeres motor továbbfejlesztett változata, ami az “új Monkey-ban” állítólag még gazdaságosabb és egyenletesebb teljesítményleadással operál – az erő egyébként hagyományos motoros (négysebességes) váltón keresztül jut el a hátsó kerékig. A motorozási élményt egy erős acélcső váz, fordított első villa, Monoshock hátsó felfüggesztés, hidraulikus első és hátsó tárcsafékek, valamint a könnyű és divatos (12 colos) felnik és a sportosan vastagított gumik tehetik teljessé azok számára, akik mindig kaphatók egy kis “majomkodásra”.


Az MSX125 várhatóan májusában lesz elérhető Magyarországon, az árát még kalkulálják


Masszív váz, igényes futómű, széthajthatatlan blokk, egyedi kinézet – egy kedvező árral még sikermotor is lehet az örömmotor

Forrás: Honda

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending