Csatlakozz hozzánk

Hírek

Itt az új “Ezererer”

Idő előtt felfedte bájait a 2012-es Honda CBR1000RR Fireblade – trónkövetelő?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Képek: MCN

Jóval a várható őszi bemutató előtt kiszivárogtak az első fotók a 2012-es Honda CBR1000RR-ről. Első pillantásra csak kisebb ráncfelvarrásnak tűnik az új ‘blade, de ha jobban megnézzük, azért találunk fontos újításokat.

Az egyik legszembetűnőbb ezek közül az új, nyilvánvalóan könnyebb többküllős felni, amely mutatósabb is a korábbi háromágú verziónál. Az új ezredes-divatnak megfelelően nem maradhatott el a “nagydugattyús” Showa villa sem, de a hátsó futóművet is átdolgozták. Ami a kinézetét illeti, lényegében a jelenlegi “bikafejű” modell vonalait viszi tovább, de azért nem nehéz felismerni a jövő évi modellt az új, “húzottabb” fényszóróiról.

Korábban keringtek olyan pletykák az éterben, miszerint V4-essel készülne bombázni a Honda a BMW S1000RR vagy az éppen a Kawasaki ZX-10R felségterületét, de a detonáció elmarad – egyelőre. Az első, 2004-es CBR1000RR helyett is öthengeres gépet vártak a bizakodó fanatikusok, és most is úgy tűnik, hogy a legnagyobb motorgyártó a jól bevált “sornéggyel” kíván visszavágni a konkurenciának. Ennél fontosabb kérdés, hogy vajon mit tartalmaz majd a Tűzpenge alapcsomagja. Ez alatt elsősorban az elektronikai segédletekre lennénk kíváncsiak: például lesz-e benne kipörgésgátló vagy üzemmód-választó, ahogy az a frissebb ezreseknél már sztenderd. Egyelőre egyikről sincs infó, de ha ilyen lendülettel haladunk, akkor a bemutatóig lehet, hogy mindent megtudunk róla. Annyi már most is biztos, hogy nem egy radikálisan új modell készül(t), aminek nem lesz könnyű dolga az új generációs literes szörnyetegekkel.


Ami (eddig) biztos és lényeges: újak a felnik és a futómű. TC és “Mode Selector” nem biztos hogy lesz


Vajon elég lesz ennyi fejlesztés a Tűzpengének, hogy visszakerüljön a trónra?

Comments

comments

Trending