Connect with us
Suzuki
just1 mx

Egyéb

Ismét Magyar motorosrendőr hozta haza az aranytól csillogó trófeát!

Kótner Zoltán gyarmati rendőrmotoros szerezte meg idén az Európa-bajnoki címet!

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Ahogy arról a Nógrád megyei hírportál is beszámolt, idén Németországban rendezték meg a motoros rendőrök európai versenyét, amin 14 ország guruló békefenntartói képviseltette magát. Mindenki tudja, hogy a magyar rendőrök nagyon kenik ezt a témát, és ahova ők beneveznek, tuti dobogós helyre húzzák a gázt. Most sem fogott ki rajtuk semmilyen akadály, pedig jócskán kitettek magukért a rendezők, a dobogó két felső fokán bizony a mi zsaruink vetették meg a lábaikat, az aranyat pedig Kótner Zoltán főtörzszászlós hozta haza.

 

“– Nehéz volt az idei verseny?

– Én nem mondanám annak. Ugyanis egy elég rövid pályáról beszélünk, átlagos másfél perc alatt teljesíthető körről. Éppen a rövidsége adta a nehézségét. Szlalomfeladatok, egy szűk és egy speciális kereszt alakú folyosón történő áthaladás voltak benne, aztán kihelyezett oszlopokból kellett menet közben zászlókat kihúzni váltott kézzel, végül billenőpalló majd egy harminc–negyven méteres kigyorsítás következett. Az időt és a hibapontokat is nézik. Én egy perc hat másodperc alatt teljesítettem, hibátlanul. A magyar kolléga szintén hibapont nélkül egy perc tíz másodperces szintidővel második lett. Az összes induló átlagos időeredménye egy perc huszonhat másodperc lett, azaz tizenhat, illetve húsz másodpercet faragtunk a mezőny szintidejéből.

 

– Hányadik versenye volt az idei?

– 1999 óta gyakorlatilag mindig részt vettem az évente megrendezett ügyességi bajnokságokon. Ezeknek a versenyeknek a célja a rendőrök szakmai ismeretének bővítése és vezetéstechnikájuk tovább fejlesztése, ahol a résztvevők egy ügyességi pályán mérik össze a tudásukat. Az országos bajnokságra megyei selejtezőkön át vezet az út, ahová a feletteseink szoktak benevezni minket. Én még nem nyertem országos versenyt, de második és negyedik voltam már. Idén az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az eredményeink alapján úgy döntött, hogy egy tatai kollégámmal, Major Zoltánnal ketten fogjuk képviselni Magyarországot az európai rendőrmotoros-versenyen.

– Kissé szokatlan, hogy a kontinensviadalra nem feltétlenül az országos első helyezett jut ki. Mindenesetre jó döntés volt az ORFK részéről, hiszen aranyéremmel tért haza Németországból. Hogyan zajlottak az események a bajnokság napjai alatt?

– Egy pénteki napon járműre pattantunk, és elmotoroztunk a kilencszázhúsz kilométerre lévő németországi Kulmbach városába. A szombati napon a többi résztvevővel közösen tettünk egy közel kétszáz kilométeres túrát, majd amikor erről visszatértünk, megtekinthettük az addigra felállított pályát. Gyalog bejárhattuk, elmondták, hogy milyen feladatok várnak ránk, aztán el is kezdődött a megmérettetés.

– A napi munkájuk során szoktak hasonló helyzetekbe kerülni, mint a versenyen?

– Ha minden feladattípussal nem is találkozunk, de a mindennapi munkánk során is hasznát vesszük az ott szerzett tudásnak.

– Milyen motoron dolgozik? És van-e valamilyen álma, amire régóta vágyik?

– A rendőrségi járművem is egy BMW szolgálati motor, márkahű vagyok, otthon is ilyet használok. Ha másikat vennék, akkor is ezt választanám, csak egy újabb típust.

 

– A versenyzéssel kapcsolatosan vannak jövőbeni tervei?

– Az országos első helyezéssel még adós vagyok magamnak is, és másnak is. Az még hátra van.

Forrás: NOOL

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending