Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ismerd meg Te is az új CBR-eket!

Országos CBR Bemutató Napokat tartanak a Honda kereskedőknél

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Nekünk már volt szerencsénk közelebbről is megismerkedni az új, 2011-es CBR-ekkel, most pedig számodra is itt a lehetőség. Jövő hétvégén országos CBR Bemutató Napokat tartanak a Honda kereskedésekben.

Bár még mi is csak modellenként 2-2 (nyálkás) hungaroringi karikányi tapasztalattal bírunk az idei “CiBeRékkel” kapcsolatban, az mindenesetre kiderült, hogy a 125-östől a 600-asig mindhárom újdonság tökéletesen belesimul a Honda felhasználóbarátságáról elhíresült imidzsébe.

Közvetlenül bemutatásuk, vagyis a novemberi milánói EICMA kiállítás után mi is írtunk már Nektek róluk, és már biztosan Ti is tudjátok, nagyjából mire számíthattok – de dióhéjban említsük meg a három új kategóriakirály(?) küldetését. A régi 125R 2004-es bemutatása óta állandó téma a típussal kapcsolatban az anorexiás kinézet, a virsli gumik és így tovább. Nos, ezt a problémát mostantól el is felejthetjük, a 600RR-lámpás után az idéntől VFR-dizájnos CBR125 terebélyesebb nagymotoros külsőt kapott – majdnem megegyező műszaki alapokra. Ugyanakkor a szintén VFR-es megjelenésű 250R egy teljesen új konstrukció, nem egy nagyobb krosszblokkot csavaroztak a nyolcadliteres vázába – mert például a 250-es térhálós váza is új fejlesztés, akárcsak a blokk (meg az egész csomag).


Balra a (tényleg) új CBR250R – jobbra pedig nem ugyanez szemből, hanem a “megemberesdett” 125-ös

A Hungaroringen 125-ös után olyan volt, mint mikor bekapsz két Winterfresh-t: fellélegeztünk a kellemesebb, majd’ dupla teljesítmény okán. Ez sem igazi sportmotor, de már rég nem is annak szánták – az egykori négyhengeres 250RR-szimpatizánsok máshol keresgéljenek. Az új 600F sem Az a CBR600F, ami elevenen él sokunk emlékeiben, hiszen már mindenki tudja, hogy lényegében egy idomos Hornet. A menetpróba után viszont annyit tanácsolhatunk, hogy ez Téged ne érdekeljen: ugyanazt a vonalat viszi tovább, amiért annyira szerették a tulajdonosok a régieket az F1-estől az F Sportig. Ha minden részletre kíváncsi vagy, esetleg ha az egyik újdonság passzol az elvárásaidhoz és gondolkozol a vételen, akkor látogass el április 15-én vagy 16-án a legközelebbi Honda szalonba, ahol mindent megtudhatsz CBR-ügyben. Ha többre vágysz, az április 11-étől startoló Honda Tesztkaraván keretein belül ki is próbálhatod a 250-est és a 600-ast.


CBR600F reborn 2011: újra ezrek kedvence lesz? Esélyes…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending