Csatlakozz hozzánk

Akciók

IRC gumimelegítő

Pályán egyelőre nem nagyon használnánk, de hamarosan fog kelleni.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Pályán egyelőre nem nagyon használnánk, de hamarosan fog kelleni.

Az olasz gyártó nem csak felhajló fék- és kuplungkarokat gyárt, hanem minőségi gumimelegítőket is. Nem egyszer találkoztam velük már a boxokban, profik és amatőrök egyaránt nagyon sokan használják. Talán nem véletlenül, mert nagyon jó portéka.

Azt, hogy miért van rá szükség szerintem nem kellene leírnom, de azért egy-két szóban még is megteszem. Elsősorban sportmotorokról és sport gumikról beszélünk, amikor gumimelegítőre terelődik a szó. Az ilyen abroncsoknak viszonylag magas az üzemi hőmérsékletük, ami azt jelenti, hogy akár 80 °C is lehet. A box előtt a napon nem fog így felmelegedni egy motorgumi sem, ezért az első 1-2 kört kénytelen arra használni az ember, hogy elérjük az üzemmeleg állapotot, azaz hogy megfelelő tapadásunk legyen. Nyílt napok esetében nem annyira gáz, bár ha nincs gumimelegítőnk, ámbár sietünk a pályán, nincs mit tenni, a 20 perces rundokból legalább 4 drága perc melegítgetéssel folyik. Időmérő edzésen még fontosabb lehet ez a pár perc idő, nem beszélve a versenyekről! Élesben elég ciki, ha a hideg papucsok miatt kell körönként 5 másodperccel lassabb tempót választani. Na erre találták ki a gumimelegítőt: ha a menet előtt 20-30 perccel rátesszük a gumikra a “pulóvert”, nem kell törődnünk a tapadással, az első kanyarvételnél is úgy ragad a gumi, mint a huszadiknál.

Egyébként az IRC gumimelegítő elméletben 15-20 perc alatt üzemmelegre fűti a motorod papucsait, és a termosztátnak köszönhetően ott is tartja. A karbon fűtőszálaknak köszönhetően sokkal kevesebb figyelmet igényelnek, mint a hagyományos (réz)fűtőszálas társak! Ezek a fűtőszálak természetesen egész a gumi pereméig tartanak, hogy ott is rendesen felmelegítsék a gumi/felnit.

 

Az XL méretének köszönhetően a 190/60-as hátsó gumikat is gond nélkül körülöleli, ráadásul több színben is elérhető!Referenciaként még hagy említsem meg azt az apróságot, hogy ugyanabban a gyárban készül mint a MotoGP-s Honda Gresini Team paplanjai, a minőségére tehát garantáltan nem lehet panasz. További ajánlólevél a sok hazai versenyző (Kovács Niki, Varga Gergely, Vida Tibor, Rosivall Ágoston, stb.), de megemlíthetném a Factory Racing Team-et is, akik szintén ilyenekkel fűtenek fel a Supersport VB-s versenyekre.

Három féle színben kapható: fekete, kék vagy piros.
Ár: 69.900 Ft
Weboldal: www.danger.hu
Email: info@danger.hu
Tel.: 06-205-326-437

Comments

comments

Trending