Csatlakozz hozzánk

Tesztek

INTERPHONE a bukósisakba szerelhető kihangosító

Megtörtént már veletek, hogy amint elindultatok volna, pont megszólalt a telefon?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

 

Velem ez rendszeresen megtörténik. Általában akkor, amikor még el sem indulok, csak pont felveszem a sisakom. Ilyenkor persze lehet levenni, majd állva telefonálgatni.

Erre a problémára kerestem egy olyan megoldást, amivel időt tudok megspórolni és menet közben tudok telefonálni. Mivel elég sokat ülök motoron, így nagy valószínűséggel akkor csörög a telefonom, amikor nem kellene.

 Dover KFT termékei
A DOVER Kft. motoros termékei. Ezeket mind leteszteljük.

Elkezdtem nézegetni azokat a kihangósító szetteket, amiket bukósisakba lehet szerelni. Több cég is gyárt ilyeneket, viszont minőségben én az INTERPHONE márkájút tartottam érdemesnek arra, hogy bemutassuk.

Több mint egy hete használom az első feltöltés és a beszerelés óta, és már most megszerettem.
A beszerelés egyszerűen megoldható, a sisak arcpárnája alá szereltem be a hangszórót, úgy, hogy a fülem alatt legyen közvetlenül. Erre nagyon oda kellett figyelni, hogy megtaláljam azt a pozíciót, ami nem nyomja a fülem szélét, de szerencsére adnak hozzá egy felragasztható tépőzárcsíkot, amin meg lehet találni az ideális pozícióját, ami nem zavaró.

 
 

A mikrofonját is egy tépőzárcsíkra lehet felhelyezni, bárhol az állrészen. Van kétféle mikrofon a készülékhez. Én a zárt sisakba valót szereltem be az Araimba. Ez az a bal oldali, ami puha vezetékkel kapcsolódik a hangszóróhoz.

 

Sajnos ezt külön kell megvásárolni, mert a dobozban egy merev szárral rendelkező megoldás van, ami inkább a nyitott sisakokhoz való. Azért kipróbáltam azt is, hogy be lehet-e szerelni zárt sisakba. Be lehet, csak így egy kicsit kilóg a mikrofon vége.

 

A vezetékelés után jöhet a tartószerkezet felerősítése. Ehhez is van kétféle megoldás a dobozban. Az egyik egy csavarokkal satuszerűen megszorítható, le-felszerelhető készüléktartó, és van egy felragasztható is, aminek nagyon meg kell találni az ideális helyét, mert a ragasztója annyira ragad, hogy még a fényezést is leszedi, ha megpróbáljuk eltávolítani.

Nekem ezt a megoldást kellett választanom az új Arain, mert nem lehet beszúrni a csavaros tartót sehogy sem a párnázat és a sisakhéj közé. Ezért ezt egy másik régebbi sisakomra szereltem fel, hogy meg tudjam mutatni azt is.

 

Ebbe a tartóba csak be kell pattintani a készüléket, bedugni a mikrofon és a fülhalgató vezetékét és lehet is használni.

 

A vezetéket úgy lehet csatlakoztatni, hogy oda víz sehogy sem kerülhet, akkor sem, ha hatalmas eső ér minket út közben. A készülék háza is úgy lett kialakítva, hogy víz ne tudjon belemenni.

 

Ezután már csak a telefonhoz kell csatlakoztatni Bluetoothon keresztül, úgy ahogy a használati utasításában is le van írva.

A hívásfogadás innentől kezdve rendkívül egyszerű. Vagy megnyomjuk a készüléken a gombot, vagy mondunk valamit, pl azt, hogy „helló“. Ezt abban az esetben lehet, ha be van kapcsolva a VOX üzemmód a készüléken. Én így használom, mert nem kell nyúlkálni sehová menet közben.
Ha nagyon nagy lenne a szélzaj, akkor lehet még hangosítani a hangszórón, de 130-ig simán hallok mindent, amit mondanak a vonal túlvégén. Azt amit én mondok, még nagyobb sebességnél is kiválóan hallják.

Így működik tehát a telefonokkal. Van azonban még egy olyan funkciója is, hogy két 150 méteren belül lévő készülék tud kommunikálni egymással. Ez jól jöhet egy-egy túránál, szinte végig lehet beszélgetni az egész úton telefonszámla nélkül, legyen ez utas, vagy egy másik motoros egyaránt.
A készülék 5 más bluetooth-os készülékkel tud egyszerre párosodni. Ez lehet GPS, MP3 lejátszó… de egy időben csak eggyel tud aktívan kapcsolódni.

A legjobb benne, hogy igazodik a szélzajhoz és automatikusan emeli illetve csökkenti a hangerőt, a beállított alaphangerőhöz képest.Az akkumlátor 7 óra beszélgetési időre van kapacitálva egy feltöltéssel, amihez 700 óra készenléti idő is tartozik. Én egy hét alatt egyszer sem töltöttem újra és még bírja, pedig sokat beszéltem rajta.

Mindenkinek ajánlanám, aki nem teheti meg, hogy kikapcsolt telefonnal motorozzon. Biztonságos és jó minőségű, tehát nem kell kidobni egy használat után, mint a kínai gagyi tömegcikkeket.

Ha netán valami alkatrész kellene hozzá, akkor azt a régóta működő DOVER Kft. XIII. Ker. Hajdú u. 30 alatt található üzletében meg lehet vásárolni. Csakúgy a készüléket is, de már kapható egyes motorosboltokban is és itt nálunk is meg tudjátok rendelni utánvétellel a shop@tesztmotor.hu címen.

Az ára 42000 Forint.
Szerintem megéri, a minőségért mindig többet kell áldozni, de ezt elég egyszer kifizetni!
Bővebb info: +36-1-239-2202 telefonszámon, vagy a info@doverkft.hu e-mail címen. Vagy katt a képre!

Van még más hasznos dolog is a cég kínálatában,
amiket mind letesztelünk a későbbiekben.

 

A következő cikkben egy olyan akku töltő lesz, ami megmenti a régi, rossznak hitt akkumlátorokat.
Ha van rossz akkutok, azt juttasátok el hozzánk, mi megpróbáljuk megmenteni az Optimate III. segítségével!

Benkő Zsolt

Galéria:

 
 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending