Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ingyenes tréning a Hungaroringen

A biztonságosabb közlekedés érdekében egész napos, ingyenes vezetéstechnikai képzést hirdet meg a tavaly útjára indított kétkerekű mozgalom, a Motoros Family

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Április 10-én 10 órától a Hungaroring és annak területén működő Motoros Akadémia ad otthont annak a 200 robogósnak és motorosnak, akik fontosnak tartják a szezon elején az elengedhetetlen rutin megszerzését, felelevenítését, elmélyítését.

Ingyenes tréninget biztosítanak a motorosok számára, amelyek során eltérő közlekedési helyzeteket szimulálva, ügyességi pályákon tehetik próbára tudásukat a résztvevők. A megszerzett tapasztalatokkal nagyobb biztonságban közlekedhetnek, illetve a megfelelő elsősegély-nyújtási ismeretek birtokában távozhatnak majd.


A 200 “civil” motoros mellett egy tucat hazai híresség is csatlakozott: Kovács Áron rádiós műsorvezető mellett pályára gurul a Mokka műsorvezetője, Kárász Róbert, és szintén két keréken száguld Hajas László, Szabó Győző, Sági Szilárd, Varga Viktor, Terecskei Rita, Nagy Adri és sokan mások.

Tavaly a zsámbéki vezetéstechnikai pályán tartották a Napot

A legfrissebb statisztikák szerint ugyan csökkent a motoros balesetek száma az elmúlt években, de továbbra is sokan veszítik életüket az utakon. A Motoros Family és a Hungaroring Motoros Akadémia közös célja, hogy vezetéstechnikai képzésükkel csökkentsék a balesetek számát. Ennek érdekében az ORFK Országos Baleset Megelőzési Bizottsága is bekapcsolódik a programba.

Baleseti statisztika – így állunk

Magyarországon a motorkerékpárosok közlekedésbiztonsága az elmúlt időszakban kedvezőtlenül alakult. Időközben a járműpark is jelentős változáson esett át, hiszen az előző évtizedben a motorkerékpárok száma több mint felével nőtt. A KSH 2013. december 31-i adatai alapján hazánkban a regisztrált motorkerékpárok száma 157 178 volt, ami 69 %-kal több, mint a 2001. évi állapot.

A baleseti statisztikai adatok alapján megállapítható, hogy az utóbbi három évben a balesetet okozó motorkerékpárosok számának csökkenése ellenére a meghalt motorkerékpárosok száma növekedett.

A 2013-ban bekövetkezett 15 691 személysérüléses balesetből 658 esetben 2014-ben pedig a bekövetkezett 15 847 személysérüléses balesetből 597 esetben volt a baleset okozója motorkerékpáros.

A motorkerékpáros balesetek jellemző okai közül az elmúlt években kiemelkedik a sebesség nem megfelelő alkalmazása (55-60%), melyet az irányváltoztatás, a haladás és kanyarodás szabályainak meg nem tartása (18-20%), valamint a szabálytalan előzés (7-10%) követ.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending