Connect with us
Suzuki

Hírek

Ingyen ˝B125˝ a Karasnában

A Karasna motorosboltban ajándék vezetői tanfolyam jár minden új 125-ös motorhoz

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Karasna

A “B125” elnevezésű kezdeményezés váratlan sikerén felbuzdulva a Karasna Motorosbolt most minden új 110 és 125 köbcentis Honda mellé ajándékba adja a szükséges vezetői továbbképzést.

2011 december 1-től félnapos továbbképzés után bárki vezethet legfeljebb 125 köbcentis motort vagy robogót, amennyiben érvényes autós, azaz ‘B’ jogosítványa már van. Az új törvény jelentősen át fogja szabni a járművezető képzésben eddig megszokottakat, illetve talán a városok képe is megváltozik kicsit.

Jövőre a kis fogyasztású, fürge 125-ös motorok és robogók aránya feltehetően megnő, hiszen a jogosítványszerzéssel kapcsolatos macera, bürokrácia és költség sokakat elriasztott a kétkerekűek világától. Valamint az egyre növekvő üzemanyag árak, parkoló- és útdíjak is növelik a kis köbcentis két kerekűek előnyeit. Nem hogy időt (a fővárosban akár 1 órát naponta), de sok-sok pénzt is meg lehet spórolni például egy 110 köbcentis Honda Vision-nel, vagy akár egy PCX125-össel.

Viszonyításképpen: 20 munkanappal számolva, napi 40 kilométeres távot megtéve nagyjából 8.000 Ft-os költséggel jelent a munkába járás (Honda Vision 2-2.5l/100km-es fogyasztásával számolva), miközben a reggeli és délutáni dugók elkerülésével 40-50 percet is megtakaríthatunk. Ez azt jelenti, hogy olcsóbban járhatunk egy felnőtt havi BKV bérlet áránál, az autókhoz képest pedig 4-ed, akár 5-öd áron közlekedhetünk.


Minden új 125-ös Hondához ajándékba jár a “könnyített A1” a Karasnában

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending