Csatlakozz hozzánk

Blog

Indul a Talma – TesztMotor Kupa!

Jöttök velünk és Talmáékkal együtt versenyezni? A móka mellett ráadásul egy robogót is megnyerhettek!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Egyszer már megpendítettük, hogy hamarosan indul a TesztMotor Kupa, ám részletekkel még nem szolgáltunk. Mostantól viszont zöld a lámpa a box utcában, teljes gázzal nevezhettek a futamokra! Ám előbb lássuk csak, miről is van szó.

Talmácsi István, Gábor apja és a Talmácsi Motorosport Akadémia alapítója olyannyira komolyan veszi az utánpótlás nevelést, a kicsik motoros oktatását, hogy tavaly saját pályát építtetett Hernádon, a Talmaringet. Ez egy kicsi, de annál technikásabb aszfaltcsík, ahol nem csak a motorozást tanuló lurkók, de olykor bizony a nagyok is versenybe szállnak. Hogy hogyan száguld a kis 50-eseken Talmácsi Gábor vagy Sebestyén Peti, azt a követekző videón láthatjátok. Nézzétek meg, aztán folytatjuk.

TesztMotor kupa előzetes

Nos, ahogy a videó mutatja, nagyon jó buli a kis Yamaha PW-ékkel versenyezni, innen jött az ötlet, hogy szervezünk nektek egy bajnokságot. Április közepével tehát 5 fordulós versenysorozat indul, melyre akárki nevezhet, súly szerint három különböző kategóriába. Lesz edzés, selejtező, elődöntő és persze a döntő, melyre -hogy még izgalmasabb és érdekesebb legyen- mindig meghívunk majd sztárversenyzőket is, mint Talmácsi Gábor, Talmácsi Gergő, Sebestyén Peti, Németh Balázs, Bitter Sándor, Rizmayer Gábor, Kispataki Viktor, Juhász Dávid, vagy akár Tóth Imi.

A végső futam értékelése pontozásos rendszerű lesz, azaz a 15 döntős közül a MotoGP szabályai szerint minden versenyen, mindenki szerezhet pontokat. Érdemes lesz gyűjteni őket, mert a szezon végén (összesítve a különböző kategóriákat) a bajnok, illetve a második és harmadik helyezett is nyer. Az első Talmáék egyik (használt) Red Racing-es Yamaha Jogjának boldog tulajdonosa lehet, melyet természetesen egyetlen világbajnokunk, Talmácsi Gábor fog dedikálni. A dobogó többi fokán állókat pedig értékes motoros felszerelések illetik majd, igény szerint szintén Gábor aláírásával.

A részletek a következők:

– a három nevezési kategóriák: 45kg alatt, 45-70kg között, és 70kg felett 90 kilóig, mivel a PW-k teherbírás igencsak véges
– verseny lebonyolítás: a selejtezőkből kategóriánként összesen 30-an jutnak tovább, az elődöntőkből pedig maximum 15-en a döntőbe, ahol a starthelyet sorsolással kapják a versenyzők
– a futamok tervezett időpontjai: április 17., május 8., június 12., július 10. és szeptember 11.
– nevezési díj versenynaponként csak a tesztmotor.hu olvasóinak: 6.000 Forint (amúgy egy délutáni motorozás a pályán 8000 Ft-ba kerül)
– jelentkezés: e-mailen a talmakupa@tesztmotor.hu címen, vagy a Budapest Motorfesztivál alatt a Talmácsi standon
– egyéb infót itt kérhettek: talmakupa@tesztmotor.hu

Fontos, hogy aki élőben a Talmácsi standon, a Budapest Motorfesztiválon jelentkezik a TesztMotor Kupára, 10 pont előnnyel indul a bajnokságban. Használjátok ki!

Motoros üdvözlettel:
A TesztMotor.hu csapata


Yamaha PW50, ilyenek lesznek a versenymotorjaink

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending