Csatlakozz hozzánk

Hírek

Íme mind a 6 új Ducati – videókkal

Ahogy azt sejteni lehetett, új Panigale, Hypermotard, Multistrada és Diavel is érkezett, két új Scrambler mellett

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Ducati már hetek óta csepegteti az információkat az új modellekről, főként sejtelmes videókkal. Habár ezekből a marketing képsorokból szinte semmi sem derült ki, különböző hírforrásokból már sejthettük a kis Panigale tömegnövelését, a Diavel megújult változatát, sőt a többi újdonságról is kaptunk hírmorzsákat. Hétfőn délután azonban Milánóban lehullt a lepel, íme.

Scrambler Sixty2

A még mindig frissnek számító Ducati Scrambler család legújabb és legkisebb tagja az A2-es jogosítvánnyal motorozni vágyókat célozza meg.

Scrambler Sixty2

Az eddigi Scrambler stílus mit sem kopott, az új szív viszont 400 köbcentiméteresre zsugorodott, ami nagyon csábító lehet a “pályakezdők” számára.

Scrambler Flat Track Pro

A Scrambler család még egy taggal bővült a kiállításon, méghozzá egy salakos versenymotor-imitációval. Habár közúti forgalomba helyezett gépről van szó, persze.

Scrambler Flat Track Pro

A felépítés a dirt track idézi, a nagy rajtszámtábla, a rövid első vagy az integrált hátsó sárvédő, vagy éppen a gumik mintázata csak fokozza ezt a hatást, a felnikről és a kurta dupla kipufogóról nem is beszélve.

Ducati Hypermotard 939

A márkaszakértők észrevehetik az apró dizájnbeli újításokat a gyártó supermoto stílusú funbike-on, a lényeges változás viszont az erőforrásban történt.

Hypermotard 939

Az új szív (Testastretta 11) 937 köbcentiméteres lökettérfogatú, ami 113 lóerőt és 98Nm forgatónyomatékot teljesít.

959 Panigale

Már a 899 is elég nagy kapacitásúnak tűnt a gyártó kisebbik sportmotorjának, ám az öcsi tovább hízott az idei évben. Plusz 50 köbcentiméterrel a kis Panigale még erősebb szeretne lenni az új nyolckilós osztályban, ahol olyan ellenfelekkel kell megküzdenie, mint az MV Agusta F3 800 vagy a Suzuki GSX-R 750.

959 Panigale

Azonban van egy szembeötlőbb változás is a típuson, ami mellett aligha lehet elsétálni szó nélkül. Visszatértek a gyártóra már nem jellemző oldalt elhelyezett kipufogók, amik talán még a Monster S4R tíz évvel ezelőtti modelljén is kidolgozottabbnak tűntek. Tény, hogy a vörös Superbike-ok többsége kap egy SC-Project kipufogórendszert, ám többre számítottunk a Ducatitól 2015-ben.

XDiavel

Még laposabb és még vagányabb lett a Ducati mega szörnyetege, mely az X fantázia-előtagot kapta meg. A Dark hatású dizájnelemeken kívül az erőforrás is megújult, ami immáron 1262 köbcentiméteres és 156 lóerőt teljesít.

XDiavel Power Cruiser

Ahhoz, hogy a változó szelepvezérlésű motorban rejlő dragbike-ot a tulajdonosok bátran szabadjára engedhessék, ezúttal már rajtelektronika is jár a géphez – irány a sprintpálya!

Multistrada 1200 Enduro

A Multistrada eddig is okos választásnak tűnt a hosszú túrák kedvelőinek, ám a megújult változat a terepet is célba veszi (ezzel együtt a BMW GS-t is).

Multistrada 1200 Enduro

Erre utalnak az olyan jelek, mint a kétoldalú hátsó lengővilla, a motorvédő burkolat és a 19 colos első felni, az üzemanyagtartály pedig 30 literesre dagadt!

Képek: A&R

MentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentés

Comments

comments

Trending