Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ilyet még nem látott a magyar – teremkrossz 2013

Az SYMA-buli ismét új életet hozott a magyar motorsport életébe: a múlt hét végén került sor a Super-moto-cross-ra. A tavalyinál is izgalmasabb versenyeket láthattunk úgy, hogy a tavalyinál is látványosabb show-k fűszerezték azokat…

Közzétéve

ekkor

teremkrossz syma
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szombat reggel óriási élettel telt meg a SYMA csarnok, a riderek megérkeztek a Danubius Hotel Arénából és elfoglalták helyeiket a depóban. Az akkreditációnál kígyózó sorok álltak,
pár óra múlva pedig gyönyörűen koncerteztek a srácok, a kiglancolt, egyenletesen muzsikáló motorokkal a rajtnál.

A délelőtti edzésen már kiderült, hogy nem is olyan könnyű ez a pálya, mint amilyennek kívülről látszik. Az előzés lehetősége szinte a nullával volt egyenlő, hála a szűk nyomvonalaknak. A siker titka így egy dolog lett: a tökéletes rajt. A fiúk páratlan tehetséggel aprították a fát és küzdöttek egymással, a nagyasztallal, az ékekkel, a mosódeszkával és egyéb elemekkel.

Az óriási, kristálytiszta képű kijelző sokat dobott a látványon, és a helyszíni közvetítés is profi volt

A legnagyobb sikere talán a gyerkőcöknek volt. A “kiccsávók” (vagy ahogy az egyik speaker, Kőváry Barna mondta, az űrgolyhók) egy pillanat alatt váltak vad gladiátorrá, amint megcsapta az orrukat a benzingőz – a jövő generációja is belevaló fenegyerekekből áll, szerencsére. A nyíregyházi futamról már ismert Bíró Bende és a pálya kis ördöge, Ördög Zoli is feltűnt a budapesti versenyen, Kovács Ádám Zsolt pedig egyszerűen (szokásosan) brillírozott.

Ahogyan azt Kökényesi György megjósolta a sajtótájékoztatón, a magyarok esélyesek, sőt előnnyel indultak a külföldiekkel szemben a különleges padlón. Szvoboda Bence a szombati nap abszolút győztesének tekinthető. Még egy gyors kerékcserét is átvészelt a magyar sztár. A dobogón büszkén sorakoztak fel mellette nagy kedvenceink, Pető Ádám és Déczi Balázs is.

Az amatőrök és a profik egyaránt kitettek magukért, a közönség hálás lehetett

A tavalyihoz hasonlóan idén is a mi himnuszunk törte meg a legtöbbször a csendet, bár azt nem mondanám, hogy nem kellett a magyaroknak küzdeni azért, hogy maguk mögé utasítsák ellenfeleiket, hiszen elég combos volt a mezőny.

Ne feledkezzünk meg a supermotós Tóth Ádámról sem, aki olykor-olykor stílusosan repült jó pár métert, mindezek ellenére fittyet hányt fájdalmaira és körökön át gyalázta a népet. A szombati előfutam után Grillmayer Gábor motoros csizmáját gipszre cserélte. Fiatal csapattársát és egyben a mezőny egyik legfürgébb versenyzőjét, Pető Ádámot hajkurászta Grill.

A szűk pályán nehezen lehetett előzni, sok múlott az első kanyaron… Pár baleset is történt az első balosban…

A kisasztal lett a kergetőzés vége, túl közel kerültek egymáshoz és Gábor első kereke megakadt Ádám hátsó abroncsában. Pető megúszta, de a sokszoros teremkrossz bajnok
lábközépcsont-törést szenvedett. Ádám egyébként egy év alatt fejlődött fel amatőr kategóriából nemzetközi szintre, tavaly és idén is bezsebelt kategóriájában pár elég
komoly eredményt.

Magyar, szlovák, osztrák, bolgár, szlovén, román és svájci bajnokok is motorra pattantak a SYMA-ban. Velünk volt többek közt a fiatal Höllbacher Lucas, Dani Müller, Nastran Uros
és Angel Karanyatov is, aki jó párszor megviccelte Tóth Ádámot a ringben.

Bizony sokszor előkerült a sárga zászló, ebben a kanyarban is…

Ádám minden bizonnyal egy nagy lecsapásra tartogatja erejét a jövőben, hiszen Nyíregyházán és Budapesten is hagyta nyerni a srácokat… A hölgyeket idén csak Höllbacher Laura képviselte, ám a mezőny egy szem női tagjaként is elmondhatjuk róla, hogy egyáltalán nem esett (lányos) zavarba versenyzése során!

A közkedvelt speakerek, a Kunmadárról ismert Hadnagy Józsi és a zöld Trabantból ismert Kőváry Barna nyelve mind két nap a tőlük megszokott módon pörgött – a szombaton telt-, míg vasárnap félházas közönség pedig elégedettségét kifejezve tombolt… Ne feledkezzünk meg Hollós Györgyről, aki mindent félretéve évről-évre belevág a szervezésbe.

A diszkó-fílinget füstgép és lézer is erősítette, itt épp a menetirányt mutatják a nyilak

 

A körítés is komoly volt…

Hornok Barbara, országunk fiatal büszkesége, aki már most többszörös, díjnyertes divattervező, exclusive kollekciót készített a RedLine Promotion modelleknek a show-ra. Nem csak kreativitását mutathatta meg több ezer ember előtt, modell tehetségét is újra bizonyíthatta a színpadon az „SMX planet” Királynőjét alakítva. A ruhák futurisztikus ihletésű, elasztikus, fekete és ezüst anyagokból készültek. Ahogyan azt előre elhintettük, az idei SMX a jövő divatjára alapozott 2013-ban. Ennek jegyében a Karda Beauty and Hair Studio és két sminkmester készítette el a lányok frizuráját és make-up-ját.


Ez a rendezvény a motoros aréna és a “diszkószínház” látványos párosításával elhozott egy új világot a szórakoztatás és a sport életébe is. A show elemeket a Ministry, egy szlovák fény- és hangtechnikai cég koronázta meg. A nyugatias színvonalat emelte a 90 négyzetméteres(!) LED-fal, amely előtt a riderek hatalmasakat ugrattak. A megnyitót streetfighterek fűszerezték (Mikeboy és Gergely Sanyi), a levegőt pedig a Magma Team tűzzsonglőrjei forrósították – akárcsak a Sambarátság táncosai, akik igazi karneválos fílinget csempésztek a SYMA-ba.


A szórakoztatásról nem más, mint a RedLine Promotion csapata gondoskodott: Zöllei S. Márk és csapata idén is megmutatta, hogy Magyarországon is élő, eleven a show szakma…

Forrás: SMX Hungary

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending