Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ilyen volt Viktor szezonja

Kispataki Viktor – lehetőségeihez mérten – idén is sokat tett le az asztalra…

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Viktor Menedzsment

Ballábas szezonkezdet (sérülés), technikai malőr (motorhiba) – így kezdődött Kispataki Viktornak a 2011-es év. De ami utána jött! A 75. Bol d’Or teljesítése, minden további magyar bajnoki futam fölényes győzelme, egyéni körrekordok sorozatos megdöntése és pontszerzés a brnói Superbike VB futamon!

A 2010-es szezon örömteli sikerekkel záródott, hisz Viktor az Endurance Világbajnokság katari fordulóján dobogón végzett, majd Arie Vossal megnyerték a bahreini tesztfutamot. Így csalódást okozott, hogy az idei év februárjában még biztos információk hiányában tekintett az évre a 25 éves versenyző.

Az első OB futamra azonban összeállt egy lelkes csapat, mely évvégére nem várt sikereket ért el. Az esztergomi Prop-tech műhely teljes mellbedobással Viktor mögé állt. Megépítettek egy verseny Hondát, melyet egész szezon folyamán fejlesztettek és finomítgattak, így mára 200 lóerő feletti a gép. A motiváló háttér, a folyamatosan javuló technika Viktor teljesítményén is meglátszott, nézzük az idei köridőket:

     Hungaroring: 1.50.87
     Pannonia-ring: 1.54.82
     Brno: 2.02.72


Az Endurance-dobogón Katarban, a Superbike-világsztárok között Brnóban

És hogy jött a WSBK részvétel? A brnoi Alpok-Adria futam előtt a csapat átnézte a tavalyi köridőket és megcélozta a 2.04-et, azaz eldöntötték, ha sikerül megfutni, megpróbálják. És lám, merj nagyot álmodni, és sikerül: a rendezőség elfogadta a csapat nevezését, Viktor kiváló formában motorozva csupán 3,5 másodperc hátrányt könyvelt el a pole-t megszerző Checától. A pontszerzés hab volt a tortán, hisz cél a tisztes helytállás, a lemaradás minimalizálása, a lekörözés elkerülése volt. Viktor mindkét 20 körös futamon, 41 másodpercre a győztestől ért célba, ami a délutáni fordulón a pontszerző 15. helyet jelentette.


Alpok-Adria, Rijeka

Az idei szezon véget ért Viktor számára, megkezdődtek a következő év előkészületei. Ami biztos, hogy a sikeres tanulóév után a Prop-tech színeiben folytatja a versenyzést. A csapat reményei szerint újabb VB-s szerepléssel, ami nagyban függ a most folyó előkészületektől, a támogatók részvételétől.

“Kisebb csalódással fogadtam a szezon elején azt a tényt, hogy az Endurance VB-s dobogó ellenére nehézségekbe ütköztünk az előkészületek során. Az első OB futamon azonban mégis ott voltam, a Prop-tech Hondával. A géppel, amelyik az év folyamán több fejlesztésen esett át,
a brnói WSBK futamon életem legjobb versenymotorján ülhettem. Mindent beleadtam, miközben példaképeim között motoroztam. Most azon dolgozunk, hogy jövőre ismét ott lehessek a Superbike mezőny legjobbjai között” – nyilatkozta Kispataki.


Viktor és a Prop-tech-féle CBR1000RR – jó párost alkotnak…


Jogos a mosoly, Kispatakiék idén is emlékezetes eredményeket értek el

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending