Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ilyen volt Viktor szezonja

Kispataki Viktor – lehetőségeihez mérten – idén is sokat tett le az asztalra…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Viktor Menedzsment

Ballábas szezonkezdet (sérülés), technikai malőr (motorhiba) – így kezdődött Kispataki Viktornak a 2011-es év. De ami utána jött! A 75. Bol d’Or teljesítése, minden további magyar bajnoki futam fölényes győzelme, egyéni körrekordok sorozatos megdöntése és pontszerzés a brnói Superbike VB futamon!

A 2010-es szezon örömteli sikerekkel záródott, hisz Viktor az Endurance Világbajnokság katari fordulóján dobogón végzett, majd Arie Vossal megnyerték a bahreini tesztfutamot. Így csalódást okozott, hogy az idei év februárjában még biztos információk hiányában tekintett az évre a 25 éves versenyző.

Az első OB futamra azonban összeállt egy lelkes csapat, mely évvégére nem várt sikereket ért el. Az esztergomi Prop-tech műhely teljes mellbedobással Viktor mögé állt. Megépítettek egy verseny Hondát, melyet egész szezon folyamán fejlesztettek és finomítgattak, így mára 200 lóerő feletti a gép. A motiváló háttér, a folyamatosan javuló technika Viktor teljesítményén is meglátszott, nézzük az idei köridőket:

     Hungaroring: 1.50.87
     Pannonia-ring: 1.54.82
     Brno: 2.02.72


Az Endurance-dobogón Katarban, a Superbike-világsztárok között Brnóban

És hogy jött a WSBK részvétel? A brnoi Alpok-Adria futam előtt a csapat átnézte a tavalyi köridőket és megcélozta a 2.04-et, azaz eldöntötték, ha sikerül megfutni, megpróbálják. És lám, merj nagyot álmodni, és sikerül: a rendezőség elfogadta a csapat nevezését, Viktor kiváló formában motorozva csupán 3,5 másodperc hátrányt könyvelt el a pole-t megszerző Checától. A pontszerzés hab volt a tortán, hisz cél a tisztes helytállás, a lemaradás minimalizálása, a lekörözés elkerülése volt. Viktor mindkét 20 körös futamon, 41 másodpercre a győztestől ért célba, ami a délutáni fordulón a pontszerző 15. helyet jelentette.


Alpok-Adria, Rijeka

Az idei szezon véget ért Viktor számára, megkezdődtek a következő év előkészületei. Ami biztos, hogy a sikeres tanulóév után a Prop-tech színeiben folytatja a versenyzést. A csapat reményei szerint újabb VB-s szerepléssel, ami nagyban függ a most folyó előkészületektől, a támogatók részvételétől.

“Kisebb csalódással fogadtam a szezon elején azt a tényt, hogy az Endurance VB-s dobogó ellenére nehézségekbe ütköztünk az előkészületek során. Az első OB futamon azonban mégis ott voltam, a Prop-tech Hondával. A géppel, amelyik az év folyamán több fejlesztésen esett át,
a brnói WSBK futamon életem legjobb versenymotorján ülhettem. Mindent beleadtam, miközben példaképeim között motoroztam. Most azon dolgozunk, hogy jövőre ismét ott lehessek a Superbike mezőny legjobbjai között” – nyilatkozta Kispataki.


Viktor és a Prop-tech-féle CBR1000RR – jó párost alkotnak…


Jogos a mosoly, Kispatakiék idén is emlékezetes eredményeket értek el

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending