Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ilyen lesz az új Blade?

Nem hivatalos információk és látványterv is terjeng a Honda ezres sportmotorjának, a CBR1000RR Fireblade frissített, 2017-es változatáról

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Suzuki és a Honda kissé lemaradt riválisaitól az elmúlt években superbike szinten, amit a legnagyobb japán motorgyártó már csak presztízsből sem engedhet meg magának sokáig.

Habár Marc Marquez jelenleg is vezeti a MotoGP tabellát Hondáján, az
utcai motorok gyorsasági mezőnyében (SBK) a CBR nehezen kerül a dobogó
közelébe. Nincs ez másképp a közúton sem, hiszen a 178 lóerős CBR 1000RR
Fireblade 178 lóerejével nem rúg labdába a legerősebb ezres címért
folytatott harcban, mivel a riválisok már évekkel ezelőtt a 200 lóerő
feletti szintet célozták meg.

Sejteni lehetett, hogy a nagy H nem kívánja ezt sokáig tétlenül nézni, így a nagyközönség hatalmas újításokra számít a következő Fireblade-től, ami már jövőre érkezhet. A pletykák szerint minden oldalról támad az új modell, és egy kezelhetőbb, könnyebb és erősebb sportmotor lesz az eredmény!

Az erőforrásról nem tudni sokat, de a légbeömlő a fejidom közepére kerülhet, így nagyobb légszűrőházra számíthatunk.


A súlycsökkentés is fő szempont lesz, amit nehéz lesz elérni az új Euro4-es kipufogó használatával, ami jelentős többletsúlyt jelent a jelenlegi modellhez képest. A Honda egyik trükkje erre a házilag kifejlesztett C-ABS blokkolásgátló fékvezérlő elektronika lecserélése, amitől a Bosch 9.1MP rendszere 6,5 kilogrammal könnyebb! Várhatóan az egész elektronikai csomagot a Bosch szállítja majd.

A jobb kezelhetőség érdekében a szakemberek Öhlins felfüggesztésre számítanak, akik a Smart EC Semi-active rendszert várják, ami a Ducati 1299 Panigale S modellen jelent meg először.

Az új modellről két grafika is felkerült a világhálóra, ám minden bizonnyal egy rajongó Photoshop víziójáról van szó, aki továbbgondolta a jelenlegi modellt. A középen elhelyezkedő légbeömlő stimmel, ám a Honda CTX szerű első fényszórók, és az ormótlanul magas hátsó faridom nagy meglepetés lenne.

Comments

comments

Trending