Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ilyen lesz az új Blade?

Nem hivatalos információk és látványterv is terjeng a Honda ezres sportmotorjának, a CBR1000RR Fireblade frissített, 2017-es változatáról

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A Suzuki és a Honda kissé lemaradt riválisaitól az elmúlt években superbike szinten, amit a legnagyobb japán motorgyártó már csak presztízsből sem engedhet meg magának sokáig.

Habár Marc Marquez jelenleg is vezeti a MotoGP tabellát Hondáján, az
utcai motorok gyorsasági mezőnyében (SBK) a CBR nehezen kerül a dobogó
közelébe. Nincs ez másképp a közúton sem, hiszen a 178 lóerős CBR 1000RR
Fireblade 178 lóerejével nem rúg labdába a legerősebb ezres címért
folytatott harcban, mivel a riválisok már évekkel ezelőtt a 200 lóerő
feletti szintet célozták meg.

Sejteni lehetett, hogy a nagy H nem kívánja ezt sokáig tétlenül nézni, így a nagyközönség hatalmas újításokra számít a következő Fireblade-től, ami már jövőre érkezhet. A pletykák szerint minden oldalról támad az új modell, és egy kezelhetőbb, könnyebb és erősebb sportmotor lesz az eredmény!

Az erőforrásról nem tudni sokat, de a légbeömlő a fejidom közepére kerülhet, így nagyobb légszűrőházra számíthatunk.


A súlycsökkentés is fő szempont lesz, amit nehéz lesz elérni az új Euro4-es kipufogó használatával, ami jelentős többletsúlyt jelent a jelenlegi modellhez képest. A Honda egyik trükkje erre a házilag kifejlesztett C-ABS blokkolásgátló fékvezérlő elektronika lecserélése, amitől a Bosch 9.1MP rendszere 6,5 kilogrammal könnyebb! Várhatóan az egész elektronikai csomagot a Bosch szállítja majd.

A jobb kezelhetőség érdekében a szakemberek Öhlins felfüggesztésre számítanak, akik a Smart EC Semi-active rendszert várják, ami a Ducati 1299 Panigale S modellen jelent meg először.

Az új modellről két grafika is felkerült a világhálóra, ám minden bizonnyal egy rajongó Photoshop víziójáról van szó, aki továbbgondolta a jelenlegi modellt. A középen elhelyezkedő légbeömlő stimmel, ám a Honda CTX szerű első fényszórók, és az ormótlanul magas hátsó faridom nagy meglepetés lenne.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending