Hírek

Ilyen lesz az új 800-as Monster?

ducati m800 2015
Valószínűleg igen. Nem kellett sokáig várni, hogy a Ducati az új, 1200-as vízhűtéses Monster után fejleszteni kezdje a megújult irányzatú középkategóriás Szörnyetegét is

Az újonnan kialakuló 800 köbcentiméteres kategóriába illik bele az új modell, ami külsőleg és belsőt tekintve is különbözik majd a jelenlegi kisebb Monsterektől. A friss, 1200-es nagytestvérhez hasonlóan az új típus is vízhűtéses erőforrást kap – ilyet már jelenleg is használnak Hypermotardban. Ez egy 821 köbcentiméteres 110 lóerős blokk, azonban nem csak ebben különbözik elődeitől. Megújult a váz (ahogy az 1200-ason is), és újfajta kétoldalú hátsó lengőkart kapott, így ez alapján lesz a legegyszerűbb megkülönböztetni a nagyobb Szörnytől. Valószínűleg minimálisan változik az első fényszóró is, ahogy az az ezerkettesen is történt.

Egy nemrégiben napvilágot látott kémfotó…

A fenti kémfotóból ettől többre egyelőre nem tudunk következtetni – esetleg arra, hogy a fejlesztés meglepően előrehaladott állapotban van. A Luca Bar Design azonban ezek alapján megszerkesztette saját stúdióképét. Az eredmény nagyon jól sikerült, teljesen olyan, mintha egy gyári katalógusfotót kaptunk volna. A Monster dizájnján mindig is kockázatos volt változtatni, azonban ez a ráncfelvarrás és technológiai újítás minden bizonnyal pozitívan hat majd a vevőkre – és az összehasonlító tesztek eredményeire is.

…amely alapján már nem volt olyan nehéz dolga a Luca Bar Designak

Szöveg: RSVRocky Képek: A&R, LBD, BikeSocial

Comments

comments