Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Ilyen lesz az új 800-as Monster?

Valószínűleg igen. Nem kellett sokáig várni, hogy a Ducati az új, 1200-as vízhűtéses Monster után fejleszteni kezdje a megújult irányzatú középkategóriás Szörnyetegét is

Published

on

ducati m800 2015
jgpr
RST AIRBAG

Az újonnan kialakuló 800 köbcentiméteres kategóriába illik bele az új modell, ami külsőleg és belsőt tekintve is különbözik majd a jelenlegi kisebb Monsterektől. A friss, 1200-es nagytestvérhez hasonlóan az új típus is vízhűtéses erőforrást kap – ilyet már jelenleg is használnak Hypermotardban. Ez egy 821 köbcentiméteres 110 lóerős blokk, azonban nem csak ebben különbözik elődeitől. Megújult a váz (ahogy az 1200-ason is), és újfajta kétoldalú hátsó lengőkart kapott, így ez alapján lesz a legegyszerűbb megkülönböztetni a nagyobb Szörnytől. Valószínűleg minimálisan változik az első fényszóró is, ahogy az az ezerkettesen is történt.

Egy nemrégiben napvilágot látott kémfotó…

A fenti kémfotóból ettől többre egyelőre nem tudunk következtetni – esetleg arra, hogy a fejlesztés meglepően előrehaladott állapotban van. A Luca Bar Design azonban ezek alapján megszerkesztette saját stúdióképét. Az eredmény nagyon jól sikerült, teljesen olyan, mintha egy gyári katalógusfotót kaptunk volna. A Monster dizájnján mindig is kockázatos volt változtatni, azonban ez a ráncfelvarrás és technológiai újítás minden bizonnyal pozitívan hat majd a vevőkre – és az összehasonlító tesztek eredményeire is.

…amely alapján már nem volt olyan nehéz dolga a Luca Bar Designak

Szöveg: RSVRocky Képek: A&R, LBD, BikeSocial

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending