Csatlakozz hozzánk

Blog

Ilyen egy VR6-os hangja

A német Horex videót készített a hamarosan kapható hathengeres csodamasináról

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az elmúlt időszakban igencsak visszafogta magát a német Horex, most azonban úgy tűnik, ismét támadni készülnek, mégpedig az új VR6-os géppel. Bár már tavaly ősszel be akarták indítani a gyártást, végül ez 2012-re csúszott: az év első felében kezdték meg a munkálatokat.

Úgy tűnik, a várakozásnak lassan vége: a VR6 tesztmenetéről készült videón már szemügyre is vehetjük a vasat. Külsőleg hozza a klasszikus roadster-formát, ami pedig a belsőt illeti, a gép (ahogy a neve is sugallja) hathengeres VR-motoros (a hengerek egymáshoz képest valamelyest eltolva, különösen közel helyezkednek el), 1218 köbcentis, és 161 ló erejével ga(rá)zdálkodik.

Ez egyébként a „normál”, szívómotoros változat, de érkezik majd egy 197 lóerős “supercharged” verzió is – ennek gyártását előreláthatólag csak év végén kezdik majd el.

Az árképzésről egyelőre szűkszavúan nyilatkozik a cég, de a külföldi média például úgy tippeli, 20 ezer dollár (4-5 millió forint) körüli összegért lesz majd kapható – a cég egyébként a felső-középosztályt célozza meg a géppel. Habár a gyártási folyamatot tekintve inkább exkluzívnak mondanánk: a német cég gyöngyszeméből mindössze pár darab készül naponta, hiszen az „egy ember, egy motor” elvet tartják szem előtt, így ugyanaz a személy dolgozik a készülő gépen a négylépcsős gyártási folyamat teljes egésze során.

Horex VR6 menet közben

Klasszikus formák egy különleges blokk körül – de a motor többi része is minőségi elemekből építkezik


Neked hogy tetszik ez a különleges bringa?

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending