Csatlakozz hozzánk

Blog

Ilyen egy 24 órás hangulata – videók

Azt hiszed, unalmas egy hosszú távú verseny? A TV előtt ülve lehet, de nem a helyszínen! Nem csak a Man-szigeti TT-re érdemes spórolni, egy endurance vb futamra is megéri eljutni

Közzétéve

ekkor

suzuki harmati megnyito
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Aki volt már akármilyen endurance versenyen, az tudja, hogy annak bizony utánozhatatlan hangulata van. Motorozás eszméletlen tempóban a naplementébe, ugyanez-ugyanígy a napfelkeltébe, kettő között villanyfényes csapatás, lázas munka a depóban, boxkiállások…

Aki meg olyan szerencsés, mint BenZso, és hosszú távú vébén is járt már (Le Mans-i beszámoló ITT), az azt is tapasztalta, hogy sok (rengeteg) ember van a paddockban és a lelátón egyaránt, tengernyi árus, a büfében pedig patakokban folyik a sör, éjjel-nappal – egyszóval fantasztikus a hangulat.

Ezt a fílinget idézik a gyári hondások frissen feltöltött videói, ők a Sébastien Gimbert, Freddy Foray és Julien Da Costa felállásban versenyeztek (és a végelszámolásban 9-ek lettek, a Suzuki nyert 2015-ben). A végső forduló, a Bol dOr 1999 után most újra a Paul Ricard pályán volt, a dél-franciaországi Le Castellet-ben az ezt megelőző hétvégén.

Szóval már megérkezni is egy élmény egy ilyen bulira (a Francia Riviérára) – ami tényleg nagy buli a látogatóknak:

Az egynapos viadal egyik legfontosabb (és tradicionális) pillanata, a rajt (a hondások a CBR1000RR SP-vel a negyedik helyről indultak, és ahogy az látható, elég jól sikerült a start, mert az első helyen fordultak):

A kerékcserék, tankolások, egyszóval boxkiállások hasonlóan izgalmasak, éjszaka pedig különösen hangulatosak (Freddy Foray váltja Sébastien Gimbert-t):

Mindeközben a Paddockban öröm és boldogság van:

Ez a gyorsított felvétel még a warm-upon készült a Hondásokról, amint felkészítik a Fireblade SP-t az egynapos nyúzásra:

A végére pedig egy ún. timelapse videó, ez meg még a kvalifikációról. Végül a csapat a 20. óra környékén motorhiba kiesett, pedig előtte sokáig (túlnyomó részt) vezettek. Ilyen ez a hosszú távú motorsport szakma…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending