Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

II. Kezdő Motoros Nap (KakucsRing)

Az első kezdő motorozásunk nagyon jól sikerült. Közkívánatra lehet jelentkezni a második fordulóra

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Az első, július 12-én megtartott kezdő motoros napunk a kakucsi pályán nagyon jól sikerült. Velünk együtt 29-en voltunk, fiúk és lányok egyaránt, sok féle típusú és képességű motorral. A gyakorlás előtti fakultatív elméletre is becsülettel eljöttetek, aminek külön örülök. Aztán a pályán nagyon fegyelmezetten és ügyesen motoroztatok, de ami még fontosabb, mindenkinél egyértelműen látható volt a fejlődés. Ezt ti is elmondtátok, és mivel erre ment ki az egész, veletek együtt én is úgy érzem, nagyon megérte kimenni. Szinte egytől-egyig azt kértétek, legyen folytatása ennek az egésznek, hát fejet hajtunk. Íme a részletek a II. Kezdő Motoros Napról.

A lényeg

A legfontosabb, és legkényesebb elem talán az időpont. Első körben augusztus 19-ét, csütörtököt céloznánk be, hiszen a 20-ai ünnepnap előtt talán mindenki könnyebben szabadul még egy napra a munkahelyéről. Természetesen várom a további javaslatokat, akár a hozzászólásokban is, hogy mindenki láthassa.

A helyszín a kakucsi pálya. Aki esetleg nem tudja merre van, ő az előző kezdő motoros nap leírásában megtalálja.

Az egész nap feltétele egyébként az, hogy legalább 17-20-an legyünk. Ha nem jöttök ennyien, akkor sajnos nem tudjuk megtartani a napot. Illetve ha nagyon rossz idő várható arra a napra, szóval 80%, hogy esik, akkor szintén tolnunk kell az időpontot. Az időjárással nem tudunk mit csinálni, bízzunk Istenben és az ő jóságában.

Az egész nap díja ugyanannyi, mint múltkor, azaz 6.000 Ft.

Ha szeretnétek jönni, kérlek jelentkezzetek a suli@tesztmotor.hu címen. A következőket írjátok bele:
Név:
Mobilszám:
Motor típus:
Mennyire biztos, hogy jöttök:

Tematika

A II. Kezdő Motoros Nap nem lenne másolata az elsőnek. Ez azt jelenti, hogy ha van rá igény, az elején kicsit más féle elméletet próbálnánk előadni. Például szeretnénk majd beszélni a motoros felszerelésekről, hiszen az múltkor kimaradt, pedig nagyon fontos, és talán problémás téma. Illetve szeretnék egy közös beszélgetést is veletek, hogy előjöjjenek a kijavítandó, megoldandó motoros problémáitok, vagy gyengeségeitek. Múltkor csak mi beszéltünk, de most titeket is szeretnénk hallani 🙂 Ez a része a napnak természetesen ezennel is fakultatív lenne, aki csak motorozni akar jönni, az jöhet fél 1-re, a többieket már 11-re várjuk a sátor alatti elméletre.

A regisztráció után délután 1 órától kezdődne a motorozás, a gyakorlás. Ezt két helyszínen tervezzük. Az egyik természetesen maga a pálya, aminek a múltkorihoz képest megfordítjuk a nyomvonalát. Emiatt teljesen új lesz számotokra, mintha új pályára mennénk. Az érintési pontoknál ezennel is lesznek bóják, és most is ott leszünk előttetek, vagy mögöttetek, ahogy szeretnétek. A célegyenes végi kanyar melletti aszfaltozott területen pedig a lassú közlekedés nehézségeivel lehet bírkózni a bóják között. A fókusz a hátsó fék és a gáz kezelésén lesz, valamint játszadozunk kicsit az egyensúly érzékünkkel is. Persze csak ha szeretnétek, ugyanis az egész napra jellemző, hogy nagyjából mindenki akkor és azt csinál, amit szeretne. Nem szeretnénk semmit sem erőszakkal letolni a torkotokon, hiszen ez a ti napotok lesz!


Képeket az előzőről itt találtok: KATT

Mi lesz még?

Például hívunk egy profi (motoros) fotóst, Pásztor Tamást (Instar Films), aki egész nap kattintgat, és mindenkiről készít bizonyítékot, hogy hogyan is motorozik. Ezt természetesen utána (kis retusálással) meg is kapjátok.

Ugyancsak Tamás a tervek szerint egy kisfilmet is fog készíteni a napról. Sőt, ha meg tudjuk oldani, arra is lesz lehetőség, hogy egy-két kör erejéig on-board videón rögzítsük, hogyan köröztök a kakucsi pályán.

Mindezen kívül pedig sztárvendégünk is lesz. Egyelőre úgy fest, hogy az oszág egyik legjobb, de mindenesetre legbevállalósabb motorosa, Bitter Sanyi is végig ott lesz velünk. A motorozás előtt vele is lehet beszélgetni, ő is mond pár hasznos szót nektek, és őt is lehet kérdezgetni, mint autentikus személyt. Utána pedig ő is beáll velünk együtt motorozni a pályára. Lehet tőle segítséget kérni, és talán még azt is bevállalja, hogy vigyen titeket pár kört :). Sanyi nagyon közvetlen és hihetetlen jó fej figura, bírni fogjátok! Ha Bittinek mégis el kell utaznia Franciországba egy versenyre, akkor szervezünk más versenyzőt.

Ami az eszközöket illeti, viszünk ki még több bóját, lesz guminyomás mérőnk, és szerszámokkal is felszerelkezünk, hogy ha valakinek a motorja láncfeszesség állításra, vagy egyéb más apró javításra szorul.

Szóljatok mindenkinek!

Gyertek minél többen, szeretnénk ha sokkan lennénk. Ezért szóljatok az ismerőseiteknek is, mert szerintünk ez egy nagyon jó kis nap lesz, még sokkal jobb, mint az előző.

Szeretettel várunk mindenkit!

A TesztMotor.hu csapata

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending