Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

Így vezetnek top-versenyzőink

Autóvezetésben mérte össze tudását négy gyorsasági menőnk a Hungaroringen

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Magyarország négy, világszériákban induló gyorsasági motorversenyzője, Talmácsi Gábor, ifjabb Tóth Imre, Németh Balázs és Győrfi Alen a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban megmérkőzött egymással, hogy kiderükjön, melyikük a legjobb négy keréken. A remek hangulatú versengésben végül Talma bizonyult a legjobbnak.

A  világbajnok elárulta, sikerét csak a rutinjának köszönheti, hisz amíg valamennyi párviadalát időeredményben elveszítette, addig egyetlen bóját döntött fel mindössze, így összetettben a legjobbnak bizonyult. A négy motoros legközelebb (november 19-én) a nagyközönség előtt PS3-as játékban méri össze tudását.

Ragyogó idő, ragyogó környezet és az ország négy kiváló gyorsasági motorversenyzője – mindez együtt garantálta, hogy a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum szlalompályáján szoros csatában dől el, ki a legjobb négy keréken. A sorsolás szeszélye folytán előbb a Team Hungary Toth két klasszisa, az idén a Supersport 600-ban remeklő Németh Balázs és ifjabb Tóth Imre csaphatott össze egymással, majd jöhetett 2007 két nagy bajnokának, a 125-ös géposztályban világbajnoki címet szerző Talmácsi Gábornak a küzdelme az ugyanebben a kategóriában Európa-bajnok, idén a Superstock 1000 sorozatban versenyző Győrfi Alennel. A négy szélvészgyors motoros a Honda által erre az eseményre felajánlott CR-Z volánja mögött is bebizonyította, az ügyességi pályán sem vesznek vissza a tempóból.


A mezőny és a Honda CR-Z

A két elődöntőben aztán győzött a rutin: Tóth Imi ugyan hosszabb idő alatt teljesítette a feladatokat, ám Balázs ifjonti hévvel szinte halomra döntötte a bójákat, így a büntető másodperceknek köszönhetően előbbi lett a finalista. Ellenfele Talmácsi Gábor lett, aki szintén a tapasztalatának köszönhetően tudta csak legyőzni a kétszer is a legjobb időt autózó Alent.

A harmadik helyért vívott csatában aztán az Adrenalin H-Moto Team motorosa, Győrfi Alen volt a jobb – noha Balázs gyorsabb volt, de megint hibázott –, míg a döntőben Talma ugyan mindháromszor lassabbnak bizonyult Iminél, de hibátlanul teljesítette a pályát, így 2007 125-ös világelsője újabb bajnoki címmel térhetett haza a Hungaroringről.


Talma volt a leglassabb, de szinte hiba nélkül teljesítette a pályát – nyert is

„A leggyorsabb időt nem én értem el, de nem is ez volt a feladat, hanem a hibátlan és gyors vezetés, amiben én teljesítettem a legjobban. Mindig azt vallottam, hogy a kevesebb néha többet ér, és mindig arról voltam híres, hogy a versenyeim alatt a fejemet is használom. Fantasztikus volt ez a kezdeményezés, mindig is azt vallottam, hogy a magyar motorosoknak több ilyen közös programot, közös edzéseket kellene szervezni, amelyek után kicserélhetnék egymás tapasztalatait” – fogalmazott Talmácsi Gábor.

Tóth Imi láthatóan jól érezte magát, csak az bántotta, hogy a fináléban alulmaradt.

„Örülök, hogy itt lehettem, fantasztikus hangulatú volt ez az egész, de én nyerni jöttem. Minden esélyem megvolt erre, de sajnos az utolsó, mindent eldöntő fordulóban hibáztam. Ha lesz folytatása ennek a kezdeményezésnek, rám biztosan számíthatnak a szervezők”
– közölte a Team Hungary Toth versenyzője, aki hozzátette, kötelezővé tenné minden jogosítványt szerzőnek, hogy mielőtt kimegy a forgalomba, részt vegyen egy kurzuson egy ilyen tanpályán (ezzel nincs egyedül – a szerk.).


Alennek tetszett a CR-Z, Balázs még sosem járt vezetéstechnikai pályán

Győrfi Alen bár mosolygott a bronzmeccs megnyerését követően, de kiderült, kicsit savanyú a szőlő a 21 éves versenyzőnek.

„Hiába lett enyém a két leggyorsabb kör, mégsem tudtam nyerni. Nem baj, már most kihívom legyőzőmet, Gábort. Persze a tréfán kívül elmondhatom, nagyon jól éreztem magam, és örülök, hogy a sportág hazai legjobbjaival mérhettem össze a tudásomat, ráadásul egy ilyen autóban” – jelentette ki Alen.


Imi is jól ment, de a döntőben kikapott – Talma tapasztalata döntött

Németh Balázsnak nem maradt más hátra, mint gratulálni a többieknek, ám az látszott, a pályán villámgyors motorosnak az akadályokkal meggyűlt a baja.

„Még sosem voltam ilyen pályán, de fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb. Most arról nem is szólva, hogy az itt szerzett tapasztalatokat a közutakon is hasznosítani tudom majd. Egy biztos, ha lesz folytatás, mindenképpen előrébb szeretnék végezni”
– mondta Balázs.

Kívánsága hamarabb teljesül, mint azt hinné merné, ugyanis Talmácsi Gábor azonnal bejelentette, a négy sportoló november 19-én, a Hungexpo területén rendezendő HóShow+ kiállításon, a Talmácsi standon 14 órától PS3-as játékban ismét megmérkőzik egymással.

A fiatalok sebességéről annyit, hogy kiderült, a tanpálya tízéves történetében eddig négyen voltak képesek teljesíteni 40 másodperc alatt a szlalom pályát. Most már nyolcan vannak…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending