Csatlakozz hozzánk

Hírek

Így néz ki Talma Moto2-es motorja

Update: Ez csak egy edzőmotor

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A facebookon akadtam Talmára. A tesztek előtt ez a színösszeállítás.

Megvan az idei rajtszáma Gábornak is, ami a 2-es lesz. Ezzel Ő az első mindig a startlistákon és reméljük az eredményhirdetésnél is így lesz. 🙂

Röviden ennyi. Szerintünk nemsokára lesz valami fontos bejelentése a csapatnak, azonban annyit már csiripelnek a madarak, hogy hazai mérnököket is bevontak Talma motorjának a fejlesztésébe. Erről nemrég Stefanoval beszéltünk telefonon. Itt volt az Aprilia egyik mérnöke is, akivel végig látogatták a hazai műhelyeket, és aki a 20 éves Aprilia gyár béli tapasztalatával is nagyon elismerően nyilatkozott a magyar szerelők leleményességéről.

Képen Gábor és a fekete-arany Moto2. Nem tudom ki a legjobb megfigyelő, de én azt látom, hogy ez egy CBR6000RR fejidom és nem Berik ruha van Gabeszen, hanem Spidi.

A hozzászólásokban közöljétek észrevételeiteket és írhattok Gábornak is, olvasni fogja.

Update:
Ahogy tegnap megjósoltuk, úgy meg is érkezett ma a sajtóközlemény. Íme:

TALMA OLASZORSZÁGBAN JÁRT
Talmácsi Gábor és menedzsere, Stefano a hét elején Olaszországban járt, mivel elkészült Gábor új bőrruhája, amit 2010-től a SPIDI készít a magyar világbajnoknak. A ruha ez első próba során tökéletesen passzolt rá, de a legfontosabb, hogy motorozás közben is minden szempontból megfeleljen. A ruha grafikája egyelőre még nem végleges, csak a tesztekre készült, melyek február 11-én veszik kezdetét.
Előreláthatólag késni fognak a Moto2 versenymotorok, így Talmáék úgy döntöttek, hogy készítenek egy saját edzőmotort. Ez a kétkerekű nagyon közel áll a Moto2-es géphez. A DORNA által előírt szabályoknak megfelel és már számos olyan alkatrésszel felszerelt, amit a vb-n is használni fog a csapat. A futómű, a kipufogó, a kerekek, a gumi már Moto2-es és hamarosan megérkezik egy versenyblokkhoz nagyon hasonlító motorblokk is, valamint a SUTER által szállított kuplung is. Ez utóbbi cég a kuplung-beszállítója minden Moto2-es csapatnak.
Talmácsi Gábor és a csapat is úgy véli, hogy ez a fejlesztett edzőmotor kiválóan megfelel a Moto2-es alkatrészek kipróbálására, tesztelésére és mire megérkezik a versenygép, számos adattal rendelkeznek majd, ami megkönnyíti a motor Talmára történő beállítását.
Az első motorozásra február 11-12-én kerül sor Valenciában, ahol Talma mellett Sebestyén Péter a fiatal magyar tehetség is nyeregbe száll. Néhány nap pihenő után 15-16-án Talma tovább folytatja a munkát, de mivel superbike motorokkal is köröznek a pályán, így Péter ezen a két napon nem ülhet újra motorra, de 17-én és 19-én Barcelonában ismét mindkét magyar versenyző tesztelni fog.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending