Csatlakozz hozzánk

Hírek

Így néz ki a 1199 Panigale (új képekkel frissítve!)

A Ducati újdonsága már a milánói motorkiállítás csarnokában várja a bemutatót.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az EICMA talán legjobban várt újdonsága a Ducati 1199 Panigale. Hiába próbálták titkolni, néhány kép mégis kiszivárgott az olaszok új büszkeségéről.

Hónapok óta minden Ducati-rajongó epekedve várja a 1198-as superbike utódját. A 1199 Panigale a milánói motorkiállításon (EICMA) mutatkozik be, amely ugyan csak kedden kezdődik az első szakmai nappal, de a standokat természetesen már javában rendezik be.

Az EICMA hatalmas csarnokaiban ilyenkor rengeteg ember sürög-forog, a motorokat nem lehet elrejteni a kíváncsi szemek elől. Ezek a szemek pedig gyakran egy mobiltelefon vagy egy fényképezőgép kijelzőjén keresztül nézelődnek. Az eredmény nem kérdéses: a képek szinte törvényszerűen felkerülnek az internetre. Íme a Ducati 1199 Panigale, rögtön S változatban:

Az olaszok tehát azonnal két modellvariánst dobnak piacra. Az ismert recept szerint az S kapja az Öhlins futóművet és mellé valószínűleg néhány szénszálas idomot, míg az alapkivitel ennél valamivel egyszerűbb lesz. A forma egyébként meglepően hasonlít arra, amit már júniusban megmutattunk nektek egy kémfotón – annak a képnek (vagy rajznak?) a készítője minden bizonnyal a gyáriaktól kapott fülest. A legnagyobb újdonság a korábbi pletykákhoz képest, hogy a faridomban nincs kipufogónyílás, a kéthengeres blokk a hasidom folytatásában elhelyezett dobon keresztül eregeti a gázokat, jobbra és balra is.

Hogy honnan tudjuk, hogy a dobnak a jobb oldalon is van egy nyílása? Az interneten keresgélve belebotlottunk néhány fotóba, amelyeket egy francia magazin cikkéről készítettek. A képeken a Panigale gyári képei láthatók – a lap vélhetően előre megkapta a sajtóanyagot, hogy a héten megjelenő számban már be tudják mutatni az újdonságot. Az ilyesmi nem szokatlan, a motorgyárak sajtósai néha tesznek ilyen gesztusokat a baráti szerkesztőségeknek – azzal a feltétellel, hogy azok semmiképpen nem teszik közzé idő előtt a bizalmas információkat. Nos, ez a bizonyos magazin már elkészült, csak a megjelenésre vár, és valaki nem tudott ellenállni a kísértésnek.

Nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe hozni a francia kollégákat, ezért a képeket itt nem tesszük közzé. Tippként csupán annyit mondhatunk: Moto et Motards. Aki keres, talál…


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending