Connect with us
Suzuki

Hírek

Így az igazi a Super Ténéré

Yamaha XT1200Z Worldcrosser: ha tényleg terepre indulsz…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Yamaha egy, a Super Ténéréhez választható opciós kittel kedveskedik azoknak, akik valóban kiaknáznák a kalandorban rejlő potenciált, és nem ijednek meg a terepes kihívásoktól: a Worldcrosser csomag extra védelmet nyújt a világutazónak.

A Super Ténéré Worldcrosser tulajdonképpen azon koncepciómotorok sorsára is juthatott volna, amelyek sosem kerülnek gyártásba. Mivel azonban mind a tavalyi kölni koncepció, mind a két éve bemutatott Super Ténéré sikeresek voltak, ezért a zongoragyárosok vezetősége úgy döntött, élesben is beveti a Worldcrossert: a párizsi Motor Show-n bemutatták a szériaváltozatot.

Azt a szériaváltozatot, amely már sajnos nem olyan jól felszerelt, mint az eredeti koncepció – de valljuk be, ez általában így is szokott lenni. A Worldcrosser kifejezés egy olyan Ténérét takar, amely tényleg alkalmas lehet világmegkerülő kalandokra, és nem csak úgy néz ki. Hogyha rendesen használnád terepen is a sorkettes ezerkettest (és nem csak a vadászházig vezető, kifogástalan minőségű földúton), akkor csak ez a kivitel jöhet szóba. A BMW GS-nél is ugye ott van a célra az Adventure verzió, ahogy a Triumph Tigernél is az XC és így tovább. A konkrétumokról beszélve, a Worldcrosser újításai igazából egy esetleges esés (ami terepen benne van a pakliban egy ilyen monstrummal) hatásait tompító kiegészítők: az egyedi grafikán kívül kartervédő, kardánprotektor, illetve könnyű és erős karbonelemek (oldalidomok, vázvédő, villaszár-védő) jelentik a pluszt. Sajnos a képeken szereplő bütykös gumik, illetve az Akrapovic kipufogó nem része a csomagnak. Ezek feláras extrák, pedig jót tennének a Super Ténéré különleges kivitelének – bár az árának nem biztos, de egyelőre még azt sem tudni, hogy mennyivel “dobja meg” az alapmodell (itthon kicsivel több mint négymilliós) árát a Worldcrosser.


Ebben a formában már jobban harmonizálnak a képességei a megjelenésével…


A bütykös gumikért és az Akra dobért még külön kell fizetni

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending