Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Így az igazi a Super Ténéré

Yamaha XT1200Z Worldcrosser: ha tényleg terepre indulsz…

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Yamaha egy, a Super Ténéréhez választható opciós kittel kedveskedik azoknak, akik valóban kiaknáznák a kalandorban rejlő potenciált, és nem ijednek meg a terepes kihívásoktól: a Worldcrosser csomag extra védelmet nyújt a világutazónak.

A Super Ténéré Worldcrosser tulajdonképpen azon koncepciómotorok sorsára is juthatott volna, amelyek sosem kerülnek gyártásba. Mivel azonban mind a tavalyi kölni koncepció, mind a két éve bemutatott Super Ténéré sikeresek voltak, ezért a zongoragyárosok vezetősége úgy döntött, élesben is beveti a Worldcrossert: a párizsi Motor Show-n bemutatták a szériaváltozatot.

Azt a szériaváltozatot, amely már sajnos nem olyan jól felszerelt, mint az eredeti koncepció – de valljuk be, ez általában így is szokott lenni. A Worldcrosser kifejezés egy olyan Ténérét takar, amely tényleg alkalmas lehet világmegkerülő kalandokra, és nem csak úgy néz ki. Hogyha rendesen használnád terepen is a sorkettes ezerkettest (és nem csak a vadászházig vezető, kifogástalan minőségű földúton), akkor csak ez a kivitel jöhet szóba. A BMW GS-nél is ugye ott van a célra az Adventure verzió, ahogy a Triumph Tigernél is az XC és így tovább. A konkrétumokról beszélve, a Worldcrosser újításai igazából egy esetleges esés (ami terepen benne van a pakliban egy ilyen monstrummal) hatásait tompító kiegészítők: az egyedi grafikán kívül kartervédő, kardánprotektor, illetve könnyű és erős karbonelemek (oldalidomok, vázvédő, villaszár-védő) jelentik a pluszt. Sajnos a képeken szereplő bütykös gumik, illetve az Akrapovic kipufogó nem része a csomagnak. Ezek feláras extrák, pedig jót tennének a Super Ténéré különleges kivitelének – bár az árának nem biztos, de egyelőre még azt sem tudni, hogy mennyivel “dobja meg” az alapmodell (itthon kicsivel több mint négymilliós) árát a Worldcrosser.


Ebben a formában már jobban harmonizálnak a képességei a megjelenésével…


A bütykös gumikért és az Akra dobért még külön kell fizetni

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending