Connect with us
Suzuki

Hírek

Igazi retro: Honda CB1100

Valósággá vált a két évvel ezelőtti koncepció. Klasszikus kétkerekű született.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Egy héttel a hivatalos tokiói bemutatót megelőzően kiszivárogtak az új Honda CB1100 fotói. A Hell For Leather és a Motorcycle News által is közzétett képek alapján úgy tűnik, nem sokat változtattak a két évvel ezelőtti koncepciómotoron.

Egyelőre semmilyen technikai adat nem került nyilvánosságra, de az szinte teljesen biztos, hogy a soros négyhengeres blokkon látható hűtőbordák ellenére az új CB1100 vízhűtéses lesz. A fotók alapján valószínűsíthető, hogy az erőforrás a CB1300-ból érkezik, hiszen nagyon hasonló az oldaldeklik formája és a hengerek függőlegessel bezárt szöge; hogy a lökettérfogatot módosították-e vagy a név ellenére marad 1284 cm3, nem tudni.

A 2007-es koncepciómotorhoz képest más lett a benzintank formája: a térdeknél keskenyebbre vették, a teteje viszont magasabb, domborúbb kialakítású, így összeségében kevésbé nyúlánk és sportos. A faridom egy árnyalatnyival hosszabb lett, de továbbra is fém(nek tűnő), klasszikusan ívelő sárvédőben végződik, a kétszemélyes nyereg pedig kevésbé sportos kialakítású. A kormány valószínűleg magasabb kiemelőkre került, így az üléspozíció is túrásabb lesz.

A futómű alapfelépítése nem változott, elöl hagyományos, nem fordított teleszkópokat, hátul sztereo rugóstagokat találunk, igaz, utóbbiakról eltűntek a külső gáztartályok. Az első féktárcsák teljesen újak, az, hogy az átmérőjük valóban csökkent-e vagy esetleg a felni nőtt meg, csak később derül majd ki. A retro megjelenésű, rézszínű nyergek helyére a Nissin jól ismert, négydugattyús satuit szerelték.

A Honda a szériamotor mellett bemutat egy koncepciót is: a CB1100 Customise Concept azt hivatott demonstrálni, hogy az új modell miként tehető még egyedibbé. A café racer stílusú átalakítás legfontosabb elemei a matt feketére fényezett sárvédők, a szintén matt feketére fújt és lerövidített kipufogórendszer, a „púpos” versenyülés, a kisméretű fejidom, a piros gyertyapipák és a tank oldalán végigfutó díszcsík.

Kíváncsian várjuk a további információkat!

Galéria: Honda CB1100, CB1100 Customise Concept és a koncepció

{kl_php}include(“dealer/honda.php”);{/kl_php}

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending