Csatlakozz hozzánk

Hírek

IDM 2010 – Rizmayer Gábor – Salzburgring

“..kis túlzással többször cseréltünk blokkot, mint gumit… ráadásul a lábfejem is eltört..”

Közzétéve

ekkor

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Forrás: Suzuki / Rizmayer Gábor

Ezúttal a híres, hírhedt osztrák pálya adott otthon a Német bajnokságnak. A pénteki edzéseken a Magyar Suzuki versenyzője, Rizmayer Gábor több blokkot is kipróbált, hiszen ezen a pályán szinte csak a motorerő számít. Próbálták kiválasztani a legerősebb gépet és a legjobb áttételt a versenyre.

A szombati délelőtti időmérőn 26 fok és tűző napsütés nehezítette a versenyzők dolgát. Rizi a versenyre való gumikkal gurult ki és mindjárt az edzés elején megfutotta a legjobb idejét, ami a 12. helyre volt elég. Délután a nagy hőség miatt nem tudtak javítani a versenyzők. Teuchert sérülése és Altendorpher büntetése miatt a Rodeo Ride 34 pilótája a 10. helyről várhatta a rajtot.

Az első futam felhős időben indult. Rizi hiába kapta el jól a rajtot hamar visszaesett. A hosszú egyenesben mindig megelőzték és bár keményen küzdött, végül csak a 16 helyen ért célba.

A második futamra újból blokkot cserélt a csapat. Valamivel jobban sikerült a rajt és jobban is tartotta magát Rizi is. De egy bukás miatt leállították a versenyt. Az új rajtnál az első kanyarnál történt bukás miatt Rizi átvágta a sikánt és komoly hátrányba került. Próbált felzárkózni az előtte lévő csoporthoz, de hibázott és elesett. Bár fel tudott állni és biztonságos helyre tudott menni végül a kigyulladó motor miatt ismét leállították a versenyt. Így Rizi végül a 14 lett.

Rizi: “Tudtuk, hogy nem lesz könnyű ez a hétvége, hiszen itt csupán az erő számít. Ugyanazt az időt tudtam megfutni mint tavaly, de ez most nagyon kevés volt. A csapat mindent megpróbált. Kis túlzással többször cseréltünk blokkot, mint gumit, de nem javult a helyzet. A végén a nagy akarásnak esés lett a vége. Sajnos a bírói poszton nem volt poroltó így végignéztük ahogy elég a motor… ráadásul a lábfejem is eltört… szóval tudtam, hogy nehéz hétvége lesz, de ennél jobbra számítottam.”

Rizi szereplését az alábbi cégek tették lehetővé: Magyar Suzuki Zrt, Rodeo Ride 34,Motul, Bódis, Dunlop, Clb, Oxygen Wellness, X-bike, IXS

Az egyik előző, nürburgringi versenye

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD

Trending