Csatlakozz hozzánk

Hírek

Icon Kawazuki, az időgép

Klasszikus és modern ízlésesen keveredik egyetlen retró motorban

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Az extrém kinézetű motoros ruháiról ismert amerikai Icon cég egy csodaszép show bike-kal tiszteleg a motorozás istenei előtt. Viszont hiába keressük rajta a rájuk jellemző koponyás motívumokat, győzött a jó ízlés, a Kawazuki minden lett, csak nem giccses.

 

A gumi is egy kissé retró: Pirelli Supercorsa

A név kis magyarázatra szorul, habár könnyű kitalálni: a motort Kawasaki és Suzuki „kacatokból” rakták össze. Az alap egy ’79-es KZ1000. A vázat módosították, hogy befogadja a központi rugóstagot, ami a teleszkópvillával együtt egy SV1000-ből jött. A lengőkar ’92-es GSX-R750-é volt. A Kawa négyhengeres blokkját Wiseco tuning dugattyúkkal bolondították meg, így a hengerűrtartalom 1075 cm3-re nőtt.


Mart alumínium alkatrészek teszik teljessé a képet

A végeredmény nem egy pontosan felújított veterán motor, sokkal inkább egy dögös átépítés, mely a KZ klasszikus vonalait ötvözi modern, a menetdinamikát és az úttartást javító alkatrészekkel. Ez a gép teljesen naprakész, sok, modern gúnyába öltöztetett, és marketinggel gondosan megtámogatott új motor elbújhatna mellette.

Tudtad-e?

Egy 1979-es ausztrál kultuszfilmben bukkant fel először átépített KZ1000, és ez örökre nyomott hagyott a motorozás történetében. Ez a film a Mad Max volt, Mel Gibsonnal a főszerepben, a KZ1000 pedig az elképzelt jövőbeli világban a rendőrség szolgálati járműve. Az úgynevezett rat bike-ok tömeges elterjedése is ennek a filmnek tudható be, ugyanúgy, ahogy a Max-kör rajzolgatást is ez tette népszerűvé bizonyos motoros körökben.

1979 Mad Max

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending